Hijs Flyers Beneliga Hoekstra check Bommezijn 03 2017

20 juni 202007:05

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Verlengingen, positieve tests en ontgroening

In de Morning Skate vanmorgen onder meer aandacht voor verlengingen in Heerenveen en Zoetermeer, volop spelersnieuws van de nieuwkomers in de Oberliga Nord, de beperkende maatregelen in Duitsland, positief geteste spelers in de NHL, ontgroeningsrituelen in de CHL, het einde van de loopbaan van een Tsjechische legende en nog veel meer.

Unis Flyers Heerenveen en...

Mark Hoekstra gaan nog een seizoen met elkaar verder. De 25-jarige verdediger verlengde zijn contract bij de club met een jaar. Hoekstra speelt al zijn hele loopbaan voor Flyers en maakte afgelopen seizoen deel uit van de selectie van Oranje voor de Olympische kwalificatie.

Lees hier meer over het verlengen van Hoekstra >>>

Zoetermeer Panters gaat...

door met Alex Andjelic als hoofdcoach. De inmiddels 79-jarige oefenmeester verlengde zijn contract bij de club met een jaar. Andjelic keerde vorig jaar bij Zoetermeer terug naar Nederland als opvolger van Ondrej Kratky.

Lees hier meer over het bijtekenen van Andjelic >>>

Nick Rivait komt...

toch niet naar Select4-U Nijmegen Devils. De Canadese verdediger heeft de club laten weten toch geen trek te hebben in een nieuw Europees avontuur. De oud-verdediger van Luik werd recent door Nijmegen gepresenteerd als derde import.

Lees hier meer over het afzeggen van Nick Rivait >>>

Eerste Divisie-club...

Groningen heeft een nieuwe naamsponsor. Het gaat daarbij om Hepro, een fabrikant van kunststof kozijnen. Het bedrijf was al shirtsponsor van de club en promoveert nu naar de club die nu als Hepro GIJS Groningen door het leven gaat.

Lees hier meer over de sponsorovereenkomst >>>

In Duitsland is het verbod...

op bijeenkomsten met meer dan duizend aanwezigen verlengd tot het einde van oktober. Dat kan van invloed zijn op de start van het ijshockeyseizoen in Duitsland, vooral omdat het niet zeker is dat daarna wel grote bijeenkomsten zijn toegestaan. Bij de maatregel gaat het over evenementen waarbij het moeilijk is om contactonderzoek te kunnen doen bij eventuele besmetting en het lastig is voldoende hygi√ęnemaatregelen te nemen.

De twee hoogste Duitse...

ijshockeycompetities zeggen tegen Eishockeynews dat ze juist hoop putten uit die beperkingen. Zowel Gernot Tripcke als Rene Rudorisch zeggen de exacte maatregel te gaan bestuderen, maar wel mogelijkheden te zien om ijshockey met publiek te kunnen spelen. DEL, DEL2, de Duitse ijshockeybond en IJshockey Nederland werken gezamenlijk aan plannen om op een verantwoorde wijze weer te kunnen gaan spelen.

Intussen gaan ook in Duitsland...

de voorbereidingen op het nieuwe seizoen volop door. Zo heeft een nieuwe tegenstander van Tilburg, Hammer Eisbären zijn eerste importpositie bezet. De club heeft het contract met de 27-jarige Tsjechische verdediger Michal Spacek verlengd. Spacek kwam in de competitie met Nederlandse en Belgische teams een keer in actie en was goed voor twee goals en drie assists.

De komende editie van de...

Continental Cup wordt gespeeld zonder deelnemer uit de Beneliga. Vorig jaar organiseerde Herentals in Mechelen nog een voorronde voor het toernooi.

Lees hier meer over het toernooi >>>

De club verlengde ook..

het contract van topscorer Kevin Thau en met Kevin Orendorz, die twee jaar geleden de overstap maakte van het DEL-team van Krefeld naar Hamm. De club maakt als alles goed gaat de stap omhoog vanuit de regionalliga naar de Oberliga waar ook Tilburg Trappers uitkomt. Hamm is geografisch straks een van de clubs op kortste afstand van de Nederlandse grens.

Ook Herforder Ice Dragons...

een andere nieuwe tegenstander voor Trappers heeft een speler toegevoegd aan de selectie. Het gaat om de 20-jarige Daniel Bartuli, die afkomstig is uit de jeugd van D√ľsseldorf. Bartuli vormde bij het DNL-team van DEG een verdedigingsduo met Dennis K√∂nig, die eerder al de overstap maakte naar Herford.

Saale Bulls Halle...

heeft de contracten van aanvallers Kyle Helms en Jannik Striepeke en verdediger Michael Schön verlengd. Helms was met 21 goals en 47 assists een succesvolle schutter vorig jaar. Striepeke gaat zijn vierde seizoen in bij de club en had 8 goals en 15 assists in 41 wedstrijden. De Duitse-Tsjech Schön speelt al jaren in Halle, maar speelde door blessureleed vorig jaar maar 27 wedstrijden, waarin hij 14 punten oppikte.

De NHL heeft bekendgemaakt...

dat tijdens de tweede fase van de terugkeer naar competitie 11 spelers positief hebben getest voor covid-19. In totaal zijn zo'n 200 spelers inmiddels op vrijwillige basis in kleine groepjes aan het trainen. Deze spelers worden verplicht getest. Tampa Bay sloot onlangs zijn trainingsaccommodatie als gevolg van positieve tests. De geruchtenmachine meldt dat Toronto Maple Leafs-ster Auston Matthews een van de positief geteste spelers is. De namen van ge√Įnfecteerde spelers worden echter nooit bekendgemaakt.

In Canada is intussen...

ook ophef ontstaan over ontgroeningsrituelen en stelselmatig pestgedrag op het hoogste jeugdniveau. Oud-spelers Daniel Carcillo en Garrett Taylor nemen het initiatief voor een collectieve rechtszaak tegen de Canadian Hockey League en de drie regionale liga's OHL, QMJHL en WHL. In de aanklacht wordt onder meer gesproken over het urineren over en bespugen van jonge spelers in de douche en een pak voor de broek met een afgezaagde goalie-stick.

De Canadese sportzender TSN heeft een uitgebreid verhaal over het onderwerp >>>

De voormalige Tsjechische...

international Martin Erat hangt zijn schaatsen aan de wilgen. De 38-jarige aanvaller speelde de afgelopen jaren voor Brno in Tsjechi√ę, maar speelde ook ruim negenhonderd wedstrijden in de NHL voor Nashville, Washington en Phoenix. Met Tsjechi√ę won hij Olympisch brons in 2006 en speelde een groot aantal WK's.