CHL camera foto

16 oktober 201908:14

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Versterking, Het Klokhuis en een sterk debuut

In de Morning Skate op deze woensdagmorgen aandacht voor de Amerikaanse aanwinst van Zoetermeer, voor de uitzending van Het Klokhuis over para-ijshockey, het opmerkelijke debuut van Peter Cech, Ties van Soest en de ontwikkelingen in de Champions Hockey League.

Zoetermeer Panters...

maakte gisteren bekend een derde import te hebben aangetrokken. Het gaat om de Amerikaan Jared Henderson, die al een tijdje meetrainde bij de club en dit weekeinde zijn debuut maakt voor de deelnemer aan de Beker van Nederland in het duel tegen Heerenveen.

Lees hier meer over de nieuwe aanwinst van Panters >>>

Het Klokhuis...

besteedt komende vrijdag aandacht aan para-ijshockey, de variant van ijshockey op sleetjes. Een medewerker van het programma ging onder meer kijken bij een training.

Lees hier meer over deze uitzending >>>

International Ties van Soest..

die vanwege blessureleed afgelopen jaar niet in actie kwam, speelt dit jaar voor South Shore Kings in de NCDC, de National Collegiate Development Conference, een competitie waar spelers zich in de kijker kunnen spelen bij Amerikaanse universiteiten. Zijn team is aan de competitie met dertien teams begonnen met negen punten uit tien wedstrijden, waarmee de ploeg op de zevende plaats staat. Van Soest speelde in negen wedstrijden en kwam tot een goal en een assists.

Petr Cech...

kwam vorige week uitgebreid in het nieuws omdat hij de schaatsen onderbindt en als doelverdediger aan de slag ging bij de Guildford Phoenix, dat uitkomt in de NIHL Division II in Engeland. Met zijn team won hij zondag van het voorheen nog ongeslagen Swindon Wildcats II, waarbij Cech de beslissende save maakte in de shootout. Er kwamen 900 toeschouwers op de wedstrijd af, tegen normaal minder dan honderd voor de club. Ook zorgde het voor veel aandacht vanuit de media voor het ijshockey in het Verenigd Koninkrijk.

Lees een uitgebreid verhaal op de site van de IIHF >>>

Gisteren was er...

weer een speelronde in de Champions Hockey League. In het duel tussen Red Bull München bij Färjestad BK was iets unieks aan de hand. De 48-jarige General Manager van München, Christian Winkler, moest plaatsnemen in de bank als reservedoelman omdat de nummer twee van de club te ziek was om te spelen en de club zijn andere doelman, Danny aus den Birken, helemaal niet had meegenomen. Dit betekende voor Winkler een comeback na zeventien jaar.

Foto: Website CHL

Uiteindelijk..

verloor Red Bull de wedstrijd met 3-1 en hoefde Winkler niet in actie te komen. München was al geplaatst voor de volgende ronde.

Het was een vol programma..

in de CHL waarbij steeds duidelijker wordt welke club zich gaan plaatsen voor de achtste finales. Vanavond vallen de laatste beslissingen. Uit Duitsland hebben in ieder geval Mannheim en München zich geplaatst. Verder vier clubs uit Zwitserland, maar liefst vijf teams uit Zweden, twee uit Tsjechië en een Finse en voor het eerst een Wit-Russische club.

Bekijk hier de stand van zaken >>>