Nijb awards marco postma 2016

11 september 201908:05

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Voorzitterschap, een open plek en de trade van Phil Kessel

De jaarvergadering van IJshockey Nederland moet vanavond knopen doorhakken rond de benoeming van een nieuwe voorzitter. Verder in deze Morning Skate meer over de jaarvergadering van vanavond, nog een verlenging bij Zoetermeer Panters, de lijn van Max Hermens, de rol van Evgeni Malking in de trade van Phil Kessel en meer.

Vanavond staat de Algemene Ledenvergadering...

van IJshockey Nederland op de agenda. Daarbij staat onder meer de visienota Meer Samen Besturen op de agenda. Het gaat hierbij om de mogelijke instelling van commissies rondom verenigingsondersteuning, sporttechnische ontwikkeling, het verwerven van extra inkomsten en communicatie/innovatie. 'Met elkaar maken we het verschil om hierin succesvol te zijn. Als nationale bond willen we daarom meer kennis en kunde van onze leden bij het nationale ijshockeybeleid betrekken. We willen daarom een aantal commissies instellen, om meer samen te kunnen gaan besturen', zo valt in de vergaderstukken te lezen.

Verder op de agenda...

ook enkele vanuit NOC*NSF aangedragen wijzigingen van statuten en reglementen rondom sportrechtspraak en de dopingautoriteit, de jaarrekening over 2018 en het activiteitenverslag van de ijshockeybond.

Bestuursverkiezingen...

vormen een ander onderdeel van de algemene ledenvergadering vanavond. Daarbij gaat het om de herbenoeming van Robin de Vroede als bestuurslid, maar vooral ook om de opvolging van Ruud Vreeman als voorzitter. Vreeman trad eerder dit jaar af en het bondsbestuur heeft vice-voorzitter Jan Hopstaken voorgedragen als opvolger. Er zijn echter nog twee andere kandidaten voor het voorzitterschap. Vanavond moet de vergadering beslissen om Hopstaken te benoemen of voor het ingang zetten van de procedure rond een verkiezing van de nieuwe voorzitter.

Lees hier meer over de procedure en de kandidaten >>>

Mees Lefebure...

speelt komend seizoen weer in de Beneliga voor Zoetermeer. De 17-jarige aanvaller begint aan zijn tweede seizoen in het eerste team van de ploeg die zijn thuiswedstrijden in het Silverdome speelt. Lefebure doorliep de U14 en U16 van Zoetermeer en speelde vorig jaar 14 wedstrijden in Beneliga en play-offs met twee assists en twee strafminuten als statistieken.

Max Hermens vertelt...

aan Brabants Dagblad dat hij nog niet weet in welke lijn hij komt te spelen dit seizoen bij Tilburg Trappers in de Oberliga. Afgelopen weekeinde stond hij in een lijn met Tijn Jacobs en Wouter Sars. 'Nu is de coach nog aan het zoeken. Ja, ik heb ook gezien dat er door het vertrek van Nardo een interessant plekje is opengevallen in het Nijmeegse lijntje. Ik hoop dat ik een eerlijke kans krijg. volgens mij heb ik het vorig seizoen goed gedaan.'

De bouw van de tijdelijke..

ijsbaan voor Antwerpen Phantoms werd gisteren al genoemd in de Morning Skate, maar het Belgische dagblad Het Laatste Nieuws meldt nu ook wat data. De clubs kunnen vanaf 27 september beginnen met trainen op de nieuwe accommodatie, die twee jaar lang dienst zal doen van het begin van het seizoen tot eind april. Vanaf begin oktober wordt de baan ook geopend voor recreatief schaatsen.

De DEL in Duitsland...

moet op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Aan het einde van dit seizoen stopt Covestro na vier jaar als belangrijkste sponsor van de hoogste ijshockeyliga in Duitsland. Covestro is een chemisch bedrijf en een voormalig onderdeel van het bekende Bayer-concern. De zoektocht naar een hoofdsponsor is lastig omdat de liga de clubs niet in de weg wil zitten bij het vinden van een sponsor.

Twee oefenwedstrijden...

tussen teams uit de Oberliga waar Tilburg in actief is en de Regionalliga West waarmee een aantal teams uit de Beneliga een extra cupcompetitie gaan spelen onder de naam Inter Region Cup. Duisburg FĂĽchse won met 4-1 van Dinslaken Kobras, terwijl Hannover Indians met 5-1 won van Herford. Arnoldas Bosas scoorde twee keer voor Indians.

Pavel Zacha heeft...

een nieuw driejarig contract getekend bij de New Jersey Devils voor in totaat 6,75 miljoen dollar. Zacha was een zogenoemde restricted free agent. De geboren Tsjech was onderwerp van speculatie deze week omdat naar buiten kwam dat hij overeenstemming zou hebben met Avangard Omsk uit de KHL. Door het tekenen van een contract bij de Devils is dat nu van tafel. Zacha had vorig jaar 13 goals en 25 punten in 61 wedstrijden voor de Devils.

Steraanvaller Evgeni Malkin...

van Pittsburgh Penguins zou een belangrijke rol hebben gespeeld in de beslissing van zijn club om Phil Kessel naar Arizona te sturen, zo meldt de website The Athletic. De Russische forward zou genoeg hebben gehad van de houding van Kessel die na het winnen van twee Stanley Cups vooral nog geĂŻnteresseerd was in zijn eigen statistieken en bovendien overhoop lag met coach Mike Sullivan. Kessel speelde met veel succes op de vleugel naast center Malkin. De Penguins ontvingen forward Alex Galchenyuk en verdediger Pierre-Oliver Joseph in ruil voor Kessel. Malkin ontkent het verhaal overigens en zegt dat hij en Kessel oprecht goede vrienden zijn.