1 augustus 200700:00

Door Joep Meijsen

Nieuwe sponsor bij Utrecht

De financiële dienstverlener Afab is de nieuwe hoofsponsor van Utrecht Dragons. De club hoopt tevens de 33-jarige Slowaak Peter Janik vast te leggen, terwijl twee jonge spelers van de club het avontuur in Noord-Amerika gaan opzoeken.

Afab tekende een overeenkomst van Ă©Ă©n jaar met Utrecht, maar de club ziet het als een belangrijke stap in het traject dat de club in 2008 terug moet voeren naar de eredivisie. De verkoop van 110 businesskaarten stemt de club wat dat betreft ook positief. Sponsoren kunnen vanaf dit seizoen terecht in de nieuwe businessruimte van de club, die als de Frans Henrichs Lounge door het leven zal gaan.

Een delegatie van de Utrechtste club vertrekt morgen naar Trencin in Slowakije om te praten over het samenwerkingsverband dat enkele weken geleden werd aangekondigd. Daar wordt ook gesproken met de 33-jarige Slowaak Peter Janik, die in het verleden op het hoogste niveau speelde in Italië, Frankrijk en Groot-Brittannië. Verdediger Janik kwam ook vijf jaar uit voor Dukla Trencin zelf. Club en speler zouden al op hoofdlijnen akkoord zijn. Het komende seizoen komen er maximaal vier Slowaakse spelers naar Utrecht.

De club bereikte intussen ook overeenstemming met doelman Yordan van Hoegee en verdediger Maarten de Groot, beiden spelers met veel eredivisie-ervaring. Eerder werd al bekend dat John Versteeg en Bart van Roosmalen de overstap maken vanuit Nijmegen. De club zal het echter zonder Jeffrey Fousert en Martijn Leenen moeten doen. Die komen het komende seizoen uit voor de East Penn Junior Bucks, dat uitkomt in een lagere Amerikaanse jeugdcompetitie.