Div Off Season Roundup F

19 augustus 201508:51

Door Joep Meijsen

Off Season Round-up deel 13

Het regent weer spelersnieuws, dus zet IJshockey.com alles overzichtelijk op een rijtje. Zo spelen Melissant en Van Hulten toch niet in Turnhout, maar in Zoetermeer, voegde Flyers twee spelers toe aan de selectie, waaronder Ronad Wurm en was ook Eindhoven actief. Verder aandacht voor Jamie Schaafsma, Red Eagles en Bjorn Willemse.

Jeffrey Melissant en Ritchie van Hulten zien af van de overstap naar Turnhout Tigers. De twee aanvallers gaan in plaats daarvan spelen voor Zoetermeer Panters. Eerder al maakte Cas Staps een soortgelijke overstap. Beide spelers hadden er onvoldoende vertrouwen in dat Turnhout een competitief team op het ijs ging brengen, wat reden is alsnog over te stappen naar Panters.

Melissant won afgelopen seizoen de dubbel met Tilburg, maar besloot de club dit jaar te verlaten. Van Hulten kwam uit voor Eindhoven Kemphanen. De twee spelers maken gebruik van een clausule in hun contract rond positieverbetering. Zoetermeer wordt met aanwinsten als Jurryt Smid, Rick van Haren en Teris Wright gezien als een ploeg die in de BeNeLiga gaat meedoen om de bovenste plaatsen, terwijl bij Turnhout nog veel onzeker is.

International Ronald Wurm blijft bij Heerenveen Flyers. De 28-jarige Hagenaar had vorig jaar 22 goals en 27 assists in Heerenveen. Dat was zijn eerste seizoen in Thialf. Eerder speelde hij in de Eredivisie voor Den Haag, Amsterdam en Eindhoven. Op het WK in Eindhoven was Wurm afgelopen voorjaar goed voor een goal en een assist in vijf wedstrijden met twee strafminuten.

Flyers legde eerder deze week al de 17-jarige doelman Jorrit Vos vast. De uit de jeugdopleiding van Heerenveen afkomstige goalie maakte vorig seizoen deel uit van de Nederlandse IJshockey Academie in Eindhoven. Vos is de tweede doelman in de selectie van coach Mike Nason. Eerder werd Sjoerd Idzinga al vastgelegd. Het is nog niet bekend wat international Martijn Oosterwijk gaat doen.

Eindhoven heeft verdediger Peter van Kaam toegevoegd aan de selectie. Van Kaam speelde afgelopen seizoen voor Eindhoven in de Eerste Divisie. Eerder kwam hij uit voor Tilburg en Turnhout. Ook de 22-jarige aanvaller Willem Bless speelt komend seizoen bij Eindhoven in de BeNeLiga. De aanvaller speelde vorig seizoen al een aantal wedstrijden voor Kemphanen en kwam uit voor het team van de Nederlandse IJshockey Academie. Bless is afkomstig uit Nijmegen en speelde in de jeugd drie jaar in Essen.

Jamie Schaafsma heeft een nieuwe ploeg. De voormalige speler van Geleen en Amsterdam wisselt na enkele succesvolle seizoenen bij de Allen Americans in Texas naar Fort Wayne Komets. Schaafsma won bij de Americans drie kampioenschappen op rij, twee in de CHL en afgelopen jaar in de ECHL. Fort Wayne komt uit in dezelfde liga. Door het succes van Allen was Schaafsma de afgelopen jaren niet beschikbaar voor Oranje.

Den Bosch Red Eagles maakt komend seizoen een rentree op het hoogste niveau. De club viert bovendien het vijftigjarige jubileum. Dit wordt onder meer op zaterdag 19 september gevierd met een reünie voor oud-spelers, coaches en liefhebbers van het Bossche ijshockey. Oud-spelers zullen bovendien een wedstrijd spelen op het ijs en de club presenteert het eerste team dat gaat deelnemen aan de BeNeLiga.

Tilburg Trappers houdt de jaarlijkse Open Dag op zondag 6 september. De club presenteert dan zowel de selectie van het Oberliga-team als de ploeg die gaat uitkomen in de BeNeLiga. Dat laatste team oefent tegen Jong Oranje, terwijl de Oberliga-ploeg vanaf 16.00 uur een oefenpot speelt tegen Duisburg met Raphael Joly. De toegang is gratis.

Bjorn Willemse koos er vorige week alsnog voor mee te gaan met Trappers naar de Oberliga. In Brabants Dagblad vertelt hij dat zijn seizoen bij Neuilly-sur-Marne in de Franse competitie een reden was om te twijfelen. ‘Ik heb het toen meegemaakt, busreizen van 8, 9 of 10 uur. Man, ik was gebroken. En dat als prof. Nu kom het daar nog niet eens bij in de buurt met mijn bedrijven, werk en gezin.’

De verdediger besloot uiteindelijk toch te tekenen. ‘Ik spring gewoon op deze trein en dan zie ik wel waar het schip strandt. Misschien blijft het wel bij dit ene jaar, maar als het een groot succes wordt, ben ik er in ieder geval bij geweest. Anders had ik over een jaar nóg meer spijt gehad. Kijk, het wordt nog steeds puzzelen, maar als ik zie wie er getekend hebben... er staat een heel mooi team. We kunnen zomaar eens voor een heel mooie verrassing zorgen’, vertelt Willemse in de regionale krant van Brabant.