WK Tallinn Nederland Japan bank

23 mei 201922:41

Door Joep Meijsen

Olympische campagne Oranje begint in Spanje

Het Nederlandse ijshockeyteam stroomt tijdens de Olympische pre-kwalificatie in de tweede ronde in. Oranje treft daar Mexico, Spanje en een qualifier.

Dat werd vandaag bekend tijdens het IIHF-congres in Slowakije. Het betreft de start van de kwalificatie voor de Olympische Spelen in Beijing in 2022. Oranje is opgenomen in Groep L met dus Spanje en Mexico als zekere tegenstander. De vierde deelnemer komt uit een eerdere kwalificatieronde waarin in twee poules Luxemburg, de Verenigde Arabische Emiraten, Bosni√ę-Herzegovina en Kirgizi√ę alsmede Chinees Taipee, Hong Kong, Koeweit en Thailand.

Het toernooi voor Nederland wordt naar alle waarschijnlijkheid in Spanje gespeeld van 12 tot en met 15 december 2019. Als Oranje de poule wint, plaatst de ploeg zich voor de derde ronde. Afhankelijk van de andere gekwalificeerde ploegen komt het Nederlandse ijshockeyteam in een poule met Sloveni√ę, Japan en Litouwen, een poule met Kazachstand, Polen en Oekra√Įne of een groep met Groot-Brittanni√ę, Hongarije en Estland.

Vrijdag wordt meer bekend over waar Nederlandse vertegenwoordigende teams hun kampioenschappen spelen. Vandaag werd al duidelijk dat de nationale vrouwenploeg het WK in Frankrijk speelt.