Flyers oosterveld close2 away 1314

31 augustus 201516:40

Door Joep Meijsen

Oosterveld en Kathan terug bij Tijgers

Amstel Tijgers heeft de selectie voor het seizoen in de BeNeLiga uitgebreid met Joey Oosterveld en Tobias Kathan. Daarnaast stapt ook de jonge verdediger Stef Overweg over naar de club uit de hoofdstad.

Dat heeft Amsterdam bekendgemaakt. Oosterveld komt uit de eigen jeugd van Amsterdam, terwijl Kathan eerder al enkele seizoenen in de hoofdstad speelde. Daarmee komt het totale aantal teruggekeerde spelers op zes. Eerder was al duidelijk dat Quincy Merk, Rocco van Hoorn, Marino Bakker en Dax van de Velden terugkeerden op de Jaap Edenbaan.

Joey Oosterveld speelde vorig seizoen in Heerenveen, waar hij in 35 wedstrijden twaalf goals en zeven assists produceerde. Kathan, afkomstig uit een bekende Duitse ijshockeyfamilie, speelde vorig seizoen in Zoetermeer, waar hij negen goals en zeven assists meepikte in zeventien wedstrijden. Kathan kan zowel in de verdediging als de aanval spelen. De 27-jarige Duitser woont en werkt in Amsterdam en speelt al sinds 2009-10 in Nederland, waarvan de laatste twee jaar in Zoetermeer.

Stef Overweg is afkomstig van Utrecht, de club die het uiteindelijk niet lukte om deel te nemen aan de BeNeLiga, en wil bij Amsterdam hogerop. Overweg is 21 jaar oud.