Trappers hagemeier close 1314

13 december 201323:43

Overwinning voor Tilburg en HIJS

Na de enerverende bekerronde hebben Tilburg Trappers en HIJS Den Haag de eredivisie weer hervat met een zege. Tilburg won thuis met 5-0 van Dordrecht, Den Haag was met 6-3 te sterk voor Heerenveen.

Tilburg – Dordrecht

Tilburg beleefde een makkelijk avondje drie dagen na het bereiken van de bekerfinale. Trappers miste een aantal jonkies voor deze wedstrijd. Boet van Gestel, Cas Staps en Jordy Verkiel zijn met de U20 van Nederland naar het WK in Hongarije.

Dordrecht kreeg al snel een tegenvaller te verwerken. Evan Zych moest in de eerste periode al geblesseerd het ijs verlaten met verrekte enkelbanden. Tilburg wist voor de eerste pauze al afstand te nemen van Lions. Diederick Hagemeijer opende de score na zeven minuten. Twee minuten later verdubbelde Josh Prudden de voorsprong. Een hard afstandsschot van Bjorn Willemse zorgde in de 14e minuut voor de 3-0.

Daarna bleef Tilburg de bovenliggende partij maar de ploeg van Paul Gardner had het vizier even niet op scherp staan. Pas aan het begin van de derde periode viel de vierde treffer. Topscorer Aaron Lee passeerde Kisito Zonneveld. Het slotakkoord was voor Mickey Bastings. De 21-jarige international tekende voor zijn dertiende doelpunt van het seizoen: 5-0. Nick Broadwater hield de nul en mocht een shut-out bijschrijven op zijn erelijst.

Tilburg blijft daarmee ruim aan de leiding met 32 punten uit 17 wedstrijden. De voorsprong op Den Haag bedraagt 9 punten. De Haagse ploeg heeft nog wel een wedstrijd tegoed. Dordrecht blijft in een strijd verwikkeld met Herentals om de vierde plek. Dordrecht heeft nu een punt minder dan de Belgen maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Zaterdagavond gaat Alexander Jacobs met zijn Lions op bezoek in Friesland.

Den Haag – Heerenveen

Den Haag kwam sterk terug na de pijnlijke uitschakeling in de beker. Heerenveen Flyers werd met een 6-3 nederlaag terug naar Friesland gestuurd. Toch kwamen de Friezen al snel op voorsprong in de Uithof. Nieuwkomer Jade Galbraith blijft scoren en zorgde na bijna twee minuten voor de 0-1. Den Haag kwam in de loop van de eerste periode steeds beter in de wedstrijd en draaide de achterstand om in een 3-1 voorsprong. Gregg Collins scoorde tweemaal en ook Raphael Joly voegde een doelpunt toe aan zijn totaal. De wraparound van Joly werd na het bekijken van de videobeelden goedgekeurd omdat het in eerste instantie niet duidelijk was of de puck de lijn was gepasseerd.

Heerenveen wist in de tweede periode ook vroeg te scoren. Een vlammend schot van Nick de Jong leverde de aansluitingstreffer op voor het team van Chris Eimers. Lang kon Heerenveen niet nagenieten want een minuut later schoot Les Reaney de 4-2 binnen.

Na acht minuten in de derde periode bracht Joly zekerheid voor Den Haag door de 5-2 te maken. Beide teams wisten daarna nog eenmaal te scoren. Kevin Bruijsten deed dat voor Heerenveen en Alan van Bentem zorgde met een emptynetter voor de eindstand van 6-3. Raphael Joly was met twee goals en vier assists bij elke goal betrokken.

De strijd om de tweede plek is daarmee voor even in het voordeel van Den Haag. De Haagse formatie heeft nu een voorsprong van vier punten op Heerenveen. De Friezen hebben wel twee wedstrijden minder gespeeld. Den Haag gaat zondag op bezoek in Herentals en Heerenveen ontvangt zaterdag Dordrecht.