Panters team juich winst hys 1617

16 oktober 201601:30

Door Remco

Panters deelt dreun uit aan Hijs

Zoetermeer won zaterdagavond in het eigen Silverdome met 6-2 van Hijs den Haag. De Tsjech Ludek Skop toonde met drie doelpunten opnieuw zijn klasse

Skop steelt de show

Bij Zoetermeer maakte de nieuwe Finse goalie Villehart Kuusamo meteen zijn debuut. Aan de andere kant verdedigde Fabian Schotel het Haagse doel. Na vier minuten spelen viel de openingstreffer. De behendige Ludek Skop passeerde eerst een paar tegenstanders en liet daarna Schotel kansloos met een mooi wristshot. De lijn met Skop, Cas Staps en Thomas Borgman liet weer veel mooie dingen zien vanavond. Skop kreeg laat in de wedstrijd zelfs een open doekje van het publiek nadat hij Alan van Bentem doldraaide en van Bentem wel een overtreding moest maken.

Panters slaat toe op juiste momenten

De thuisploeg kreeg in de eerste periode de meeste kansen maar verzuimde om verder afstand te nemen. Hijs kwam daardoor in de achttiende minuut op gelijke hoogte. Raymond van der Schuit verzilverde een goede pass van Marco Bommezijn: 1-1. In de tweede periode vielen er genoeg kansen aan beide zijden. Toch scoorde Zoetermeer op de goede momenten. Eerst scoorde Joy Turpijn met een afstandsschot de 2-1 nadat Cas Staps de face-off had gewonnen. Die voorsprong was snel verdwenen nadat Filip Martinec een halve minuut erna een breakaway succesvol afrondde.

Den Haag kreeg halverwege de periode een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Jurryt Smid dacht een ploeggenoot te bereiken, maar zag daarbij Joey Oosterveld over het hoofd. Oosterveld wist echter niet te profiteren. Niet veel later was Cas Staps aan de andere kant wel trefzeker voor de 3-2. In de slotminuut van de tweede periode deelde Panters een nieuwe tik uit. Ludek Skop stond aan de basis en aan het einde van een uitbraak. Skop zag Levi Boer uit de strafbank komen en hield de puck een seconde langer bij zich en gaf daarna de puck mee aan zijn ploeggenoot. Boer hield daarna goed het overzicht en bediende Skop voor zijn tweede doelpunt van de avond.

Eimers ontevreden

Aan het begin van de derde periode begon Hijs goed. Raymond van der Schuit kreeg direct al een goede kans, maar de Finse goalie Kuusamo plukte zijn inzet uit de lucht. Na vijf minuten spelen viel shorthanded de 5-2. Skop veroverde de puck bij Luuk Zwartbol en liet daarna Schotel kansloos. Chris Eimers zag bij die goal een goed voorbeeld van wat er mis ging bij zijn ploeg: ‘We hebben een powerplay, Luuk raakte uit positie en weet het in eerste instantie nog te herstellen. Maar je moet eens kijken hoe zijn vier medespelers terugrijden naar het vak. Dat is werkelijk schrijnend. De club is heel goed voor deze jongens en ik vind dat ze zich vanavond compleet te kijk hebben gezet. Daar neem ik de verantwoordelijkheid voor, zo simpel is het.

We verdienden het vanavond simpelweg niet. Terwijl 24 uur eerder deze zelfde groep wel prima ijshockey laat zien tegen Heerenveen. Vanavond was het een wanprestatie, we moeten nu goed naar ons zelf kijken.

— Coach Chris Eimers van Den Haag

Maatregelen

Toch kreeg Den Haag na de 5-2 een kans om terug te komen. Bas Britstra raakte de paal en was Marco Bommezijn ook nog dichtbij een doelpunt. Uiteindelijk viel de genadeklap zeven minuten voor tijd. Pascal van der Velde zette goed door, Mick Trimp vond daarna de vrijstaande Jason Boereboom en die schoot de puck hard in het net. Overigens werd de treffer op de sheet toegekend aan Michael van Rijswijk.

Eimers was vanzelfsprekend niet blij met de prestatie van zijn team: ‘Er ging heel veel mis. We pakten heel veel stomme straffen, spelers die zichzelf boven het team plaatsen en niet werken voor succes. Ik ben vandaag wel geschrokken. Ik ga nog een keer goed uitleggen wat ik tactisch wil bereiken met het team en wat de kernwaardes voor succes zijn. Als het kwartje niet valt, dan ga ik veranderingen maken in de personele bezetting. En als dat ook niet werkt, dan moet ik mijn conclusies trekken. Elke keer als we terug in de wedstrijd speelde, dan pakten we weer een onnodige straf. Als de kans voor van der Schuit erin gaat in de derde periode, dan krijg je nog een andere wedstrijd. Maar we verdienden het vanavond simpelweg niet. Terwijl 24 uur eerder deze zelfde groep wel prima ijshockey laat zien tegen Heerenveen. Vanavond was het een wanprestatie, we moeten nu goed naar ons zelf kijken.’

Panters team juich winst hys 1617