Div teams 1415

29 september 201410:59

Door Joep Meijsen

Pre Season Round-up Deel 2

De opening van het nieuwe seizoen nadert. Komend weekeinde staat de strijd om de Ron Bertelingschaal al op het programma. Hoog tijd voor een korte round-up van de oefenwedstrijden van het afgelopen weekeinde en nog wat andere berichten uit de ijshockeywereld.

Eindhoven Kemphanen speelde in Colmar in de Elzas twee oefenwedstrijden tegen Mulhouse Scorpions, dat uitkomt in de Franse tweede divisie. Op zaterdag wonnen de Fransen met 4-1, waarbij het enige doelpunt van Kemphanen werd gescoord door Nick Verschuren. Een dag later eindigde dezelfde ontmoeting in een 9-3 overwinning voor Mulhouse, dat met elf imports speelt. Bij Kemphanen debuteerde Andy Contois in de opstelling, maar ontbreekt doelman Brennan Poderzay nog. Hij hervat waarschijnlijk deze week de training.

Heerenveen boekte zaterdagavond in eigen huis een dikke 8-0 zege op Nordhorn, dat uitkomt in de Oberliga Nord. Joey Oosterveld was de succesvolste schutter met drie doelpunten, terwijl Ronald Wurm twee keer tot scoren kwam. De overige goals kwamen van de sticks van Tony Demelinne, Giovanni Vogelaar en Brent Janssen. Bij Flyers ontbrak Andrew Krelove nog.

Tilburg Trappers heeft afgelopen weekeinde een oefenwedstrijd gespeeld in en tegen Neuwied, dat uitkomt in de Oberliga West. De wedstrijd eindigde in 1-1, waarbij het enige doelpunt van Tilburg werd gescoord door Kris Hogg. De wedstrijd werd beslist na penaltyshots, die uiteindelijk door de gastheren beter werden genomen.

Geleen Eaters boekte twee zeges in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Limburgse eredivisionist was op zaterdag met 9-6 te sterk voor Antwerp Phantoms, dat in de Belgische liga speelt. Een dag later kwam het Eerste Divisie-team van Den Haag op bezoek in Glanerbrook. Na twee periodes leidde Eaters maar met 3-2, maar in de slotperiode liep de ploeg van Wil Zwarthoed alsnog uit naar een 7-3 overwinning.

Herentals speelde zondagavond tegen Turnhout White Caps. In een buitengewoon doelpuntrijk duel won het in Nederland uitkomende team met 12-5. Tyler Melancon behoorde tot de uitblinkers aan de kant van Hyc.

Dagblad De Limburger interviewde afgelopen week Nick Vangog, een verhaal dat verscheen op de dag dat de Nederlandse-Canadees te horen kreeg dat hij geen contract aangeboden kreeg. In het interview trekt hij een vergelijking met de situatie waarin zijn beroemde vader Rick zat. ‘Het Nederlandse ijshockey is met de jaren flink veranderd. Daarbij was pap negentien toen hij kwam, ik vier jaar ouder. En ik heb een studie gevolgd, hij had enkel zijn middelbare school afgemaakt. Nu heeft hij een groenbedrijf. Ik wil blijven ijshockeyen tot hetgeen ik op het ijs laat zien nergens meer op slaat. Daarna heb ik kansen op de arbeidsmarkt.’

Kevin Bruijsten is inmiddels begonnen aan zijn seizoen bij Amiens in de hoogste Franse liga. De Nederlandse aanvaller vroeg in het seizoen met een goal en twee assists de topscorer bij de Franse ploeg die na drie wedstrijden drie punten heeft, waarmee de ploeg zich in de middenmoot heeft genesteld. Afgelopen weekeinde werd met 5-2 verloren van Grenoble. Kevin Bruijsten had één assist.

Voormalig Herentals-aanvaller Mitch Morgan heeft drie assists in drie wedstrijden voor Morzine Avoriaz. Resultaten heeft dat echter nog niet opgeleverd, de ploeg van oud-bondscoach Tommie Hartogs is na drie wedstrijden nog puntloos. Afgelopen weekeinde werd met 6-7 verloren van Strasbourg.