PJH 7902

1 maart 201908:00

Door Joep Meijsen

Preview: Unis Flyers Heerenveen vs Ahoud Devils Nijmegen

De halve finale om het landskampioenschap tussen Heerenveen en Nijmegen is een herhaling van die in de bekercompetitie. Toen behaalde Nijmegen in Leeuwarden de beslissende overwinning. Hoe gaat het deze keer aflopen?

Die halve finale...

Begin januari stond de halve finaleserie tussen Heerenveen en Nijmegen op 1-1 en moest het duel in Leeuwarden de beslissing brengen. In een zwaarbevochten duel boekte Nijmegen met 1-3 de overwinning en plaatste zich voor de bekerfinale die uiteindelijk ook gewonnen werd. Voor Heerenveen doorbrak het een reeks van plaatsingen voor de bekerfinale. De Nijmeegse scherpschutter RJ Reed keerde in dat duel terug van een blessure en speelde met het tweede en derde doelpunt van Nijmegen een belangrijke rol in de wedstrijd.

Foto: Pieter-Jord Hovenga

De laatste keer...

dat de twee teams tegenover elkaar stonden in Thialf was afgelopen zaterdag. Heerenveen boekte een 4-1 overwinning die uiteindelijk van belang was bij het veiligstellen van de eerste plaats in de Beneliga en daarmee de eerste plaats ook in de ranking voor de Final Four. Aldo van Aalderen, Adam Bezak, Ronald Wurm en Mark Hoekstra scoorden de goals namens Heerenveen. Nick de Jong had het enige Nijmeegse doelpunt.


De vorm van...

Heerenveen lijkt goed te zijn. Van de laatste tien wedstrijden werden er acht gewonnen, waaronder twee keer van Herentals en dus een keer van Nijmegen. De nederlagen waren tegen Geleen en Den Haag, de ploegen die in de andere halve finale staan. De ruimste overwinning was met 15-1 tegen het Beneliga-team van Tilburg en de grootste nederlaag was uit in Geleen, waar de lokale Eaters met 7-2 wonnen.

Nijmegen won zes van de laatste tien wedstrijden, maar verloor vier van zijn laatste vijf ontmoetingen. Den Haag, Heerenveen, Herentals en Leuven waren in te sterk de laatste weken waardoor Nijmegen eerst de kans op thuisvoordeel in de Final Four en vervolgens ook de vijfde plaats op de ranglijst verspeelde. De grootste overwinning was met 15-3 tegen het Beneliga-team van Tilburg.

Branden Eden..

is de Nijmeegse topscorer in de Beneliga met 23 goals en 32 assists in 22 wedstrijden. Hij speelde alle 22 wedstrijden voor Nijmegen in de competitie en bleef RJ Ross vijf punten voor. De Canadees miste echter enkele wedstrijden en is met 33 goals wel de topschutter van de club. Levi Houkes is de nummer drie van de topscorerslijst met 42 punten in 21 wedstrijden, terwijl Nick de Jong als verdediger zeven goals en 34 assists verzamelde in twintig ontmoetingen.

Marco Postma..

verzamelde in 22 wedstrjiden 11 goals en 55 assists voor 66 punten en is daarme de topscorer van Heerenveen. Adam Bezak was met 30 goals de meest trefzeker speler en kwam uiteindelijk in 22 wedstrijden tot 61 punten. Ronald Wurm verzamelde 57 punten en Tony Demelinne kwam aan 53 punten tijdens de Beneliga-campagne van Heerenveen die dus uiteindelijk werd afgesloten met de eerste plaats.

De wedstrijd...

begint vanavond om 20.30 uur in Thialf en staat onder leiding van Martin de Wilde en Karolis Janusauskas, met Jeroen Hesselberth en Stef Oosterling op de lijnen.

Delen