42982703 10217113716379028 39111058824101888 o

7 oktober 201806:39

Roundup: Derde shutout op rij voor Eaters

Eaters Geleen boekte de derde zege in de bekercompetitie door in Zoetermeer met 0-3 te winnen. Amsterdam Tigers won nipt met 3-2 van Tilburg Trappers. In de Belgische beker waren er zeges voor Luik, Antwerpen en Herentals.

Zoetermeer Panters – Microz Eaters Geleen

De ploeg uit Geleen kent een sterke start in de beker. Zaterdagavond in Zoetermeer haalde goalie Rowan Delil zijn derde shutout op rij binnen. De bezoekers uit Limburg kwamen in de vierde minuut al op voorsprong via Nick Verschuren. Even later verdubbelde Lukasz Bartak de voorsprong. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd bepaalde diezelfde Bartak de eindstand op 0-3.

Na de nederlaag tegen Den Haag op vrijdag, betekent de nederlaag een puntloos weekend voor de Panters. Voor Geleen wacht zondagavond om 19.00 uur in eigen huis een belangrijke clash met Ahoud Nijmegen Devils.

Amsterdam Tigers – Tilburg Trappers Toekomstteam

De jonge Tilburgse ploeg van Larry Suarez was in de hoofdstad dichtbij de eerste punten van het seizoen. De Tilburgers kwamen tot tweemaal toe op voorsprong in de Jaap Edenhal. Na iets meer dan een half uur opende Jonas Steeno de score. Binnen twee minuten tekende John Versteeg alweer voor de gelijkmaker.

Aan het begin van de slotperiode zette Max Dubovecky Trappers opnieuw op voorsprong. Vijf minuten later bracht de rappe Ivan Muso shorthanded zijn team weer langszij. Zeven minuten voor tijd, scoorde Donny Pohlman de winnende treffer. Amsterdam kwam door de winst op gelijke hoogte met Nijmegen, beide ploegen hebben zes punten uit drie wedstrijden.

Belgische bekercompetitie

In de Belgische bekercompetitie bleven de favorieten ERA Renomar HYC Herentals en Bulldogs Liège ook in hun vierde wedstrijd ongeslagen. Luik verpulverde in eigen huis het puntloze Turnhout Tigers met 15-4. Akim Ramoul scoorde driemaal voor Luik, Cheyne Matheson, Axl Milpas en Yoran de Smet scoorden alle drie twee doelpunten namens de thuisploeg

Herentals boekte in Mechelen een 3-8 overwinning. Na zeven minuten stond Herentals al met 0-3 voor door treffers van de Canadezen Preston Shupe en Kyle Brothers. Ben Vercammen tekende voor de derde goal. Daarna haalde Vincent Morgan nog een hattrick binnen en scoorde Martin Vachal tweemaal namens Mechelen. Ondanks de ruime voorsprong liep Yente Franssen in de slotfase nog tegen een dubbele game misconduct op.

Mechelen staat nu op de derde plek met negen punten uit vijf wedstrijden.

In de strijd om de vierde plek deed Antwerpen goede zaken. De Phantoms versloegen Leuven Chiefs na penalty shots en wipte daarmee op de ranglijst over Leuven heen. Antwerpen gaf wel een 2-0 voorsprong weg. Ryan Widmar en Ben van den Bogaert scoorden voor Antwerpen. Leuven kwam terug in de wedstrijd via Ben Boute en in de slotminuut scoorde Alec James de late gelijkmaker. Uiteindelijk won Antwerpen toch na het nemen van penalty shots. Antwerpen heeft nu vijf punten, Ă©Ă©n meer dan tegenstander Leuven.