Heerenveen Flyers 2018 doelpunt vieren Tony Demelinne

Saturday roundup: Flyers terug aan kop

Heerenveen pakte zaterdagavond de koppositie in de Beneliga door thuis van Nijmegen te winnen. Verder verloor Antwerpen van Mechelen en ging Leuven thuis onderuit tegen Luik.

UNIS Flyers Heerenveen - Ahoud Devils Nijmegen

Zaterdagavond in Thialf stond in het teken van het goede doel. Flyers speelde in speciale jerseys die na afloop werden geveild en de opbrengst ging volledig naar de Stichting STOPhersentumoren.nl. Afgelopen zomer overleed recreatielid Jeroen Beeksma van Flyers aan deze ziekte.

In eigen huis nam Heerenveen het op tegen Nijmegen, de ploeg die Flyers uit de bekerfinale hield. Na een doelpuntloze eerste periode, opende Aldo van Aalderen in de 25e minuut de score voor de thuisploeg. Een paar minuten later kwam Devils langszij na een powerplaygoal van verdediger Nick de Jong. Vlak voor het verstrijken van de tweede periode kwam Flyers opnieuw op voorsprong. Ditmaal sloeg Heerenveen toe op de powerplay via Adam Bezak: 2-1.

Aan het begin van de derde periode was het wederom raak voor Flyers. Ronald Wurm scoorde al na 84 seconden de derde Friese treffer. Mark Hoekstra zorgde vier minuten voor tijd voor de eindstand van 4-1.

Zondagavond mag Flyers op bezoek bij Herentals voor het laatste duel in de reguliere competitie. Flyers heeft dankzij de winst op Nijmegen nu Ă©Ă©n punt voorsprong op Herentals. Nijmegen speelt dinsdag de laatste wedstrijd in Den Haag. Die ploegen moeten onderling bepalen wie er vijfde en zesde wordt.

Overige duels

Antwerp Phantoms beleefde een zware week met de sluiting van de ijshal in Deurne. Door de sluiting werd de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in en tegen Mechelen gespeeld tegen Golden Sharks Mechelen. Na twee periodes ging Antwerp nog met 3-2 aan de leiding dankzij onder andere het eerste doelpunt van de 17-jarige Boris Adriaenssens. In de derde periode draaide Mechelen de achterstand om in een 3-5 voorsprong met twee goals van Marek Ziarny. Daarna kwam Antwerp nog terug tot 5-5 maar vier seconden voor tijd zorgde Stefaan Swennen voor de winnende goal voor Mechelen: 5-6.

Chiefs Leuven speelde de laatste wedstrijd van de reguliere competitie thuis tegen Bulldogs Liège. Leuven kwam wel op voorsprong tegen Bulldogs via Alec James. Maar dankzij onder andere een hattrick van Cheyne Matheson won Bulldogs toch met 3-7. Leuven eindigt op de zevende plek en kan zich opmaken voor een serie tegen Herentals of Heerenveen in de play-offs. Luik staat momenteel vierde maar zou Geleen nog kunnen passeren als Eaters thuis verliest van Zoetermeer. Luik moet dan wel zelf winnen van Tilburg.