45133844192 cbfcdd42dd k

9 december 201800:34

Saturday Roundup: Luik verslaat gehavend Hijs

Luik Bulldogs won zaterdagavond de topper tegen een gehavend Hijs. Eaters ontsnapte ternauwernood aan puntverlies in Mechelen en Flyers boekte een zege in Zoetermeer.

Luik Bulldogs - Cairox Hijs Hokij Den Haag

Den Haag behaalde vrijdag een zwaarbevochten zege op Zoetermeer. Het duel leverde ook een aantal blessures op waardoor de ploeg van Chris Eimers in Luik moest aantreden zonder Oliver Pataky, Viktor Gibbs Sjödin en Stace van Bentem.

Luik begon sterk aan de ontmoeting en stond na iets meer dan een kwartier spelen al op een 3-0 voorsprong. Michael Distate, Cheyne Matheson en Kay Gielen zorgden voor de Waalse productie, waarbij de eerste twee doelpunten vielen tijdens een powerplay.

Halverwege de tweede periode bouwde Bulldogs de voorsprong verder uit. Alexandre Bremer en Andy Kolodziejczyk scoorden vlak achter elkaar en daarmee was de wedstrijd wel beslist. Donny van Musscher redde de eer namens Den Haag en Bryan Henry bepaalde in de 36e minuut al de eindstand op 6-1.

Daarmee is Luik in ieder geval een dag koploper in de Beneliga met 21 punten uit 9 wedstrijden. Den Haag staat zesde met 11 punten uit pas 6 wedstrijden.

Archieffoto boven artikel: Kurt Tops

Mechelen Golden Sharks - Microz Eaters Limburg

Eaters had zaterdagavond een zware kluif aan Mechelen Golden Sharks. Mechelen nam na zeven minuten brutaal een 2-0 voorsprong. De recent aangetrokken Litouwer Aivaras Bendzius en ex-Eater Maxime Pellegrims waren de doelpuntenmakers voor de Sharks. Aan het begin van de tweede periode werd de verrassing nog groter toen Onni Walden er 3-0 van maakte. Via een powerplaygoal van Yan Turcotte kwamen de Limburgers nog in de tweede periode terug tot 3-1.

In de slotperiode wist Geleen toch nog de winst naar zich toe te trekken met drie onbeantwoorde goals. Mechelen pakte in het begin van de periode een aantal straffen en Geleen profiteerde optimaal. Met Ă©Ă©n man meer scoorde Thom Smits de aansluitingstreffer en met twee spelers meer op het ijs scoorde Matt Beer de gelijkmaker. Na 2,5 minuut in de derde periode scoorde Vadim Gyesbreghs, nog steeds met een man meer, de winnende treffer: 3-4

Zoetermeer Panters - UNIS Flyers Heerenveen

Ondanks al het tumult rondom het sluiten van Thialf, won Heerenveen toch de uitwedstrijd in Zoetermeer. Panters hield de Friese formatie echter lange tijd van het scorebord, het was voor Zoetermeer binnen 24 uur de tweede wedstrijd tegen een titelkandidaat. Pas na 23 minuten opende Adam Bezak de score namens de bezoekers. Direct daarna verdubbelde Brent Janssen de voorsprong en vier minuten later maakte Ronald Wurm al de 0-3.

Michael van Rijswijk scoorde de enige treffer voor Panters en in de derde periode bepaalde Todd Ratchford de eindstand op 1-4.