Second Season Carolina vs Washington

16 april 201907:36

Door Joep Meijsen

Second Season:Carolina slaat hard terug

De Carolina Hurricanes sloegen vannacht hard terug tegen de Washington Capitals. De Maple Leafs, Predators en Avalanche kwamen allemaal op voorsprong in hun best-of-seven-series. De round-up van de Stanley Cup-play-offs van vannacht in de rubriek Second Season.

Carolina Hurricanes - Washington Capitals 5-0

Warren Foegele had drie punten in de 5-0 overwinning voor de Carolina Hurricanes tegen de Washington Capitals. Daarmee komt Carolina terug tot 2-1 in de serie, met de Capitals nog altijd op voorsprong. Het was de eerste thuiswedstrijd voor Carolina in de play-offs in tien jaar. De aanvallend zo sterke Washington Capitals hadden slechts 18 schoten op doel in het duel.

Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 3-2

De Toronto Maple Leafs verdedigden in eigen huis in de derde periode een 3-2 voorsprong tegen de Boston Bruins en nemen daarmee en 2-1 voorsprong in de best-of-seven. Auston Matthews en Andreas Johnsson hadden ieder een goal en een assist namens de Leafs, die twee keer scoorden op de powerplay in tweede periode.

Dallas Stars - Nashville Predators 2-3

Mikael Grandlund scoorde halverwege de derde period het winnende doelpunt namens de Nashville Predators in het 2-3 overwinning op de Dallas Stars. Daarmee komt Nashville nu op 2-1 voor in de serie. Pekka Rinne maakte veertig saves voor zijn club. Rocco Grimaldi en Filip Forsberg scoorden de andere goals van de Predators. Mats Zuccarello en Tyler Sequin namen de treffers van Dallas voor hun rekening.

Colorado Avalanche - Calgary Flames 6-2

Nathan MacKinnon had drie punten voor de Colorado Avalanche in hun 6-2 overwinning tegen de Calgary Flames, waardoor Colorado nu met 2-1 voorstaat in de serie. Cale Makar tekende na zijn loopbaan op college-niveau als free agent bij de Avalanche, debuteerde vandaag en scoorde direct.

Tags

NHL