Trappers stappegoor fisheye binnen 112

4 november 201522:55

Door Joep Meijsen

Steve Mason vertrekt naar Zwitserland

Trappers-aanvaller Steve Mason vertrekt per direct bij de club. Hij gaat aan de slag bij Rapperswil in de tweede divisie in Zwitserland.

Dat meldt Brabants Dagblad. De overstap van Mason heeft ook impact op de selectie van het Nederlands team voor komend weekeinde. Mason is door zijn overstap niet beschikbaar en wordt vervangen door Nick Verschuren van Turnhout Tigers. Mason is met acht goals en tien assists in tien wedstrijden de topscorer van Tilburg in de Oberliga.

De 27-jarige aanvaller speelde in de jeugd in Zwitserland toen zijn vader Doug Mason daar coach was. Derhalve geldt de international in Zwitserland niet als import. Eerder speelde hij namens Olten al op het tweede niveau in Zwitserland. In het seizoen 2013-14 had hij zes goals en drie assists in 26 wedstrijden voor Olten en voegde daar in de play-offs nog een assist aan toe. Voor het huidige seizoen was Mason al op proef op het hoogste niveau in Zwitserland.

Mason was de afgelopen jaren een vaste keuze in de selectie van Oranje. Zijn keuze om in Zwitserland te gaan spelen heeft geen impact op zijn kwalificatie om voor Oranje te mogen spelen. Mason was bezig aan zijn tweede seizoen terug bij Tilburg, waar hij ook in de jeugd al speelde. Hij speelde ook in de jeugd bij Krefeld, op lager jeugdniveau in Canada en voor Miami University in de NCAA.