IMG 9095

23 december 201822:35

Door Joep Meijsen

Sunday roundup: Tilburg simpel langs Falken, Eaters klopt Den Haag

Tilburg blijft riant koploper in de Oberliga Nord dankzij een ruim zege in eigen huis tegen Harzer Falken. In de Beneliga versloeg koploper Geleen regerend kampioen Den Haag, was Herentals veel te sterk voor het tweede team van Trappers en boekte Flyers een zege in Leuven.

Tilburg Trappers (Oberliga) - Harzer Falken Braunlage 8-1

Tilburg Trappers had in eigen huis niet veel moeite met de nummer voorlaatst in de Oberliga, Harzer Falken. Reno de Hondt scoorde drie keer, Brock Montgomery nam twee treffers voor zijn rekening en ook Ivy van den Heuvel, Mickey Bastings en Mitch Bruijsten kwamen tot scoren. Bastings eindigde het duel met vier punten omdat hij naast zijn treffer ook nog drie assists op zijn naam bracht. Het enige tegendoelpunt kwam van de stick van Lasse Bödefeld in een ploeg die maar met een beperkte opstelling naar Tilburg was afgereisd. Dat was wel de 1-1, maar vanaf de tweede periode zette Trappers het overwicht om in doelpunten en de ruime winst.

In de achtervolging op Trappers haakt Hannover Indians even af. De makkelijk scorende formatie verloor de uitwedstrijd bij stadsgenoot Hannover Scorpions met 4-3. De winnende ploeg staat nu twaalf punten achter Trappers, evenveel als Essen Moskitos dat de uitwedstrijd in Berlijn met 0-4 won. Indians staat nu op zestien punten achter Tilburg op de vierde plaats in de Oberliga Nord.

IMG 9068

Microz Eaters Geleen - Cairox Hijs Hokij Den Haag 4-1

Geleen behield de koppositie in de Beneliga met een 4-1 zege op Den Haag. Eaters kwam al vroeg in het duel op voorsprong door een goal van Lukasz Bartak, maar zag Den Haag via een treffer van Raymond van der Schuit niet veel later weer langszij komen.

Den Haag speelt nog altijd zonder zijn twee imports, terwijl Eaters dit seizoen absoluut de winning mood te pakken heeft. Met Bartak en Nick Verschuren heeft Geleen twee makkelijk scorende spelers aangetrokken bij het begin van dit seizoen en het was ook dit duo dat zich doeltreffend toonde in het duel tegen de regerende lands- en Beneligakampioen.

Halverwege het duel zette Bartak zijn ploeg voor de tweede keer op voorsprong en een dubbelslag in de slotperiode van Verschuren zorgde ervoor dat Eaters de punten in eigen huis hield. Aan het eind van de wedstrijd liepen de gemoederen nog even op, maar dat veranderde niets aan het resultaat.

Komende zaterdag staan beide teams weer tegenover elkaar, maar dan in het kader van de halve finales van de beker.

Leuven Chiefs - Unis Flyers Heerenveen 2-4

Heerenveen heeft nog de nodige wedstrijden in de hand in de Beneliga en zorgde er met een 2-4 overwinning in Leuven voor dat de achtervolging op Geleen en Herentals vaart blijft houden. De ploeg van coach Mike Nason liep in Leuven uit naar een 0-4 voorsprong, alvorens Chiefs in het laatste kwartier nog twee keer tot scoren kwam, waaronder een treffer een halve minuut voor tijd.

Marco Postma, Jasper Nordemann, Pippo Limnell en Brent Janssen namen de goals van Heerenveen voor hun rekening. De tegentreffers werden gescoord. door Jeffie Versin en Boris Kolyasnikov.

Era Renomar Hyc Herentals - Tilburg Trappers (Beneliga) 10-0

Herentals stond na nog geen zes minuten spelen al met 3-0 voor tegen het Beneliga-team van Tilburg en haalde uiteindelijk de dubbele cijfers. De goals werden daarbij mooi verdeeld bij Hyc, met alleen Ben Vercammen die drie treffers meepikte. Verder waren Ben Coolen, Vincent Morgan, Jacques de Custer, Jul van Mele, Mitch Morgan, Preston Shupe en Kyle Brothers succesvol.

Delen