The Friday Round-up Extra

In een week zonder al te veel ijshockey is er ruim voldoende tijd voor een extra round-up. In deze editie onder meer aandacht voor NIJB-voorzitter Ruud Vreeman die zijn hart vasthoudt, het nieuwe bestuur van Kemphanen, de ijsberende voorzitter van Geleen, de advertenties van Ian Meierdres, het doorgaan van Rody Jacobs en Ali B. bij het ijshockey.

De nieuwe bondsvoorzitter Ruud Vreeman is geschrokken van de financiële toestand van het Nederlandse ijshockey. Hij wijst daarbij in een interview in Eindhovens Dagblad op het financiële wanbeleid bij een aantal clubs, maar ook op de financiën bij de bond zelf. ‘Zes ton om alles te regelen. Dat is heel weinig. Er zitten twee mensen op het bondsbureau en ik houd mijn hart vast als Wilma (Olijhoek, red) ziek wordt.' Volgens de bondsvoorzitter zit het Nederlandse ijshockey als geheel ‘op het randje'.

Hij wil vooral het slechte imago van het ijshockey aanpakken. ‘Potentiële geldschieters stappen niet in vanwege dat imago. Op het gebied van marketing en pr kunnen we veel leren van het hockey en schaatsen. Hier op de hoek zit een gefuseerde hockeyclub met een budget van ruim een miljoen euro.' Hij gaat volgende week praten met de schaatsbond en de NOS om ijshockey op televisie te krijgen. Verder vindt hij het jeugdbeleid cruciaal voor de toekomst, waarbij eredivisieteams mogelijk verplicht worden een gediplomeerde jeugdcoach in dienst te nemen. Hij toont zich wel onder de indruk van de ontwikkelingen bij het CTO in Eindhoven en de progressie die spelers daar hebben doorgemaakt.

Eindhoven Kemphanen heeft een vernieuwd bestuur. Naast voorzitter Alwin van Doremalen treedt Nico van Galen Last toe tot het bestuur. De oud-international krijgt de technische zaken onder zijn hoede. Het bestuur wordt gecompleteerd door Rob Wijdeveld en Tom van Doorne. Daarmee krijgt het bestuur van Kemphanen een bredere basis, waarmee kan worden gebouwd ‘aan een solide en evenwichtige toekomst van de ijshockeysport in Eindhoven'.

Ook bij Amsterdam Capitals wordt de organisatie voor komend seizoen versterkt. Fred Schep keert terug als teammanager bij het eerste team, een rol die hij eerder al in de periode van Amstel Tijgers vervulde. Samen met coach Ron Berteling legde hij bovendien de basis voor het jeugdplan waar spelers als Joey Oosterveld, Dax van de Velden en Calvin Pohlman uit naar voren zijn gekomen.

Rody Jacobs wil er nog een seizoen aan vastplakken bij Tilburg Trappers. De oud-international zegt in Brabants Dagblad nog voldoende plezier te hebben en bovendien het gevoel te hebben dat hij met zijn ervaring nog van waarde is. De 35-jarige verdediger heeft de intentie neergelegd bij de leiding van Tilburg Trappers, die de komende weken met spelers om de tafel gaat zitten. Hij krijgt dan wederom te maken met Theo van Gerwen, die was benaderd door de ijshockeybond. Van Gerwen stelt in de krant zelf niets te weten van die interesse en van plan te zijn zijn contract bij Tilburg gewoon uit te dienen.

Voorzitter Jack America van finalist Geleen Eaters voelt zich geen bobo. ‘Ik ben altijd een teamspeler geweest. Zocht mensen op, om samen iets te doen en bereiken. Ik maak snel vrienden. Omgaan met mensen...het is me met de paplepel ingegoten. Zo was ik ook klassenvertegenwoordiger op de lts en mts, aanvoerder van het ijshockeyteam en nu teamleider van een productielijn', zegt de slagerszoon in dagblad De Limburger.

In de krant vertelt hij dat hij nog steeds volledig opgaat in het spelletje. ‘Vroeger, als speler en supporter kon ik mijn boekje nog wel eens te buiten gaan; de scheidsrechter verbaal aanpakken. Als voorzitter kan ik me dat niet permitteren. Tegenwoordig zit ik op mijn stoel. De ene keer heb ik het warm, de andere keer koud. Soms, als het heel erg druk is, sta ik mijn plekje af. Dan wil ik nog wel eens lopen ijsberen aan de reling.'

Trappers-goalie Ian Meierdres hoopt over enkele weken op een goed WK, veel wedstrijden winnen en een savepercentage boven de 90 procent. Dat kan hem helpen bij zijn droom om in het buitenland aan de slag te gaan, daarbij hoopt hij onder meer te profiteren van het netwerk van Larry Suarez. ‘Maar verder zul je vooral veel zelf moeten doen. Ik noem het altijd maar adverteren', zegt de nationale doelman in een interview met Brabants Dagblad.

In het weekeinde vanaf vrijdag 23 maart wordt in Tilburg voor de 36e keer het Chris Verwijst-toernooi gehouden. Deelnemende teams zijn de nationale teams van Nederland, Oostenrijk, Groot-Brittannië en Hongarije, alsmede de clubteams van Tilburg Trappers, Belmont Hill College, Herentals en een team uit Moskou.

Henk Maas sr. is benoemd tot erevoorzitter van het organisatiecomité, zijn zoon Henk is de nieuwe voorzitter. Verder nemen Henk van de Pas, Jan van de Zande en Ron van Gestel plaats in de organisatie. Tijdens de officiële opening van het toernooi, op vrijdagavond, treedt Ali B. op. Toegangskaarten voor die avond kosten drie euro en kunnen online worden besteld via www.ticketpoint.nl.

 

Div Teams 1112

Nog meer ijshockey