Div teams 0910

22 januari 201000:00

Door Joep Meijsen

The Friday Round-up week 17

Vanwege de bekerfinale schuift de Tuesday Round-up voor één keer door naar de vrijdag. Met een tjokvolle editie, met onder meer de selectie van Oranje voor de all star game, buitenlandse interesse in Mike Pellegrims, het vertrek van een import bij Eindhoven, een benefiet voor Haïti en een nieuwe club voor Nardo Nagtzaam.

Heerenveen heeft de uitwedstrijd in Groningen met 4-1 gewonnen. Voor Flyers kwamen Erik Landman, Bert van den Braak, Brent Patry en Wesley Hendriks tot scoren. Het enige tegendoelpunt kwam van de stick van Peter Cartwright. Flyers klimt door de overwinning naar de derde plaats op de ranglijst met een voorsprong van twee punten op Geleen en een achterstand met dezelfde marge op Tilburg.

De selectie van het Nederlands team voor de all star game is bekend. De selectie van bondscoach Tommie Hartogs bevat weinig verrassingen en telt louter spelers uit de Nederlandse competitie. Doel: Ian Meierdres, Casper Swart. defense: Nick de Jong, Stanislav Nazarov, Jordy van Oorschot, Reinier Staats, Mark Tanner, Erik Tummers, Nick Verbruggen, Bjorn Willemse. Forwards: Peter van Biezen, Marcel Bruinsma, Bert van den Braak, Tony Demelinne, Diederick Hagemeijer, Ivy van den Heuvel, Marcel Kars, Matt Korthuis, Marco Postma, Casey Vanschagen, Bob Teunissen, Ronald Wurm.

Voor die all star game zijn intussen al achthonderd kaarten gereserveerd. In totaal is er ruime voor achtienhonderd toeschouwers, waarbij het principe op=op geldt voor de gratis kaarten. Deze kunnen via de site van Kemphanen worden gereserveerd. Het is de bedoeling van deze wedstrijd een jaarlijks terugkerend spektakel te maken. De organisatie is tevreden over de publieke interesse. De all star wedstrijd staat volledig in het teken van het goede doel. Er wordt geld ingezameld voor inloophuis De Eik in Eindhoven.

De goede prestaties van Mike Pellegrims in Geleen. zijn ook in Duitsland niet onopgemerkt gebleven. Er waren al enige tijd geruchten over interesse van DEL-teams, maar nu heeft Wolfsburg voor het eerst officieel bevestigd interesse te hebben in de coach van Eaters. ‘Wij hebben al informeel met Pellegrims gesproken. We hadden meer kandidaten op ons lijstje, maar hij is onze gewenste kandidaat', zegt manager Charly Fliegauf in De Limburger. Eaters wil de coach graag voor volgend jaar aan zich binden, maar ook Hamburg en Kassel zouden op het vinkentouw zitten.

Robin Kovar is weg bij Eindhoven Kemphanen. De Tsjechische aanvaller heeft om privé-redenen gevraagd om ontbinding van zijn contract. De 27-jarige forward heeft in 29 wedstrijden vijftien goals en 24 assists geproduceerd voor Kemphanen. Daarmee was hij de nummer twee op de locale topscorerslijst. ‘We hadden Robin aan zijn contract kunnen houden', stelt vice- voorzitter Willem de Haan in Eindhovens Dagblad. ‘Maar wat heb je aan een speler die er met zijn hoofd niet bij is.'

Nijmegen Devils is kandidaat voor de prijs Sportploeg van het Jaar in eigen stad. Deze wordt bekendgemaakt tijdens het Sportgala op 5 februari. Daarom is het duel tussen Nijmegen en Den Haag dat voor die vrijdagavond op het programma stond verplaatst naar dinsdag 9 februari om 20.30 uur. Nijmegen won in 2009 de beker en haalde de halve finales van de play-offs.

Devils kan dit weekeinde naar alle waarschijnlijkheid gewoon beschikken over de nationale topscorer Phil Aucoin. De aanvaller raakte vorige week geblesseerd in de thuiswedstrijd tegen Amsterdam, waarbij werd gevreesd voor een knieblessure. Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat de schade meevalt. Spelen dit weekeinde kan de blessure in ieder geval niet verergeren.

Enschede Lions komt in actie voor de slachtoffers van de aardbeving op Haïti. Komende zondag wordt op de IJsbaan Twente een benefiettoernooi gehouden tussen half elf en half vijf. Iedereen kan hiervoor een team inschrijven van vijf spelers. Daarbij wordt wel een minimale donatie voor het goede doel van vijfhonderd euro verwacht. In combinatie met andere acties hoopt Lions zo'n tienduizend euro op te halen voor Haïti. Meer informatie over de actie en deelname is hier te vinden.

Nardo Nagtzaam heeft een nieuwe club. De talentvolle aanvaller wisselt in de Amerikaanse jeugdliga NAHL van de Alaska Avalanche naar de Alexandria Blizzard, een team dat in de Amerikaanse ijshockeystaat Minnesota speelt. Nagtzaam hoopt zich daar in de kijker te spelen bij verschillende colleges in de regio. Met dertien goals en zestien assists in dertig wedstrijden was jeugdinternational Nagtzaam de topscorer van Alaska. Hij debuteert vanavond voor de Blizzard in de thuiswedstrijd tegen North Iowa.