Flyers vs trappers 191013

19 oktober 201323:13

Tilburg wint topper; eerste punten Hanen

Tilburg Trappers heeft de topper in Heerenveen gewonnen. Aaron Lee had twee goals in de 2-4 zege voor de regerende bekerwinnaar. Eindhoven wist na een zenuwslopende serie penaltyshots in eigen huis de eerste punten binnen te halen. Na een doelpuntrijk duel werd gewonnen van Geleen.

Heerenveen Flyers - Tilburg Trappers

Tilburg Trappers won uit in Friesland de topper tegen de lokale Flyers. Aaron Lee trof twee keer doel, terwijl een goal van Nick de Ruijter negen minuten voor tijd het duel definitief in het voordeel van de ploeg van Paul Gartner besliste.

Het was een ontmoeting tussen een ploeg die vol ambitie aan het nieuwe seizoen is begonnen met een verhoogde begroting en een versterkte selectie en een team dat in het jubileumjaar eindelijk wel weer eens kampioen wil worden. Twee ploegen die door deskundigen voor het seizoen werden aangeduid als belangrijke kandidaten voor de titel. De hoofdprijs wordt pas in het voorjaar verdeeld, maar Trappers deelde in een met ruim duizend toeschouwers bezet Thialf de eerste klap uit.

Trappers pakte al vroeg in de wedstrijd het initiatief. Aaron Lee opende na ruim 8,5 minuut spelen de score en ruim een minuut later verdubbelde Peter van Biezen die score. Toen Aaron Lee er met zijn van de avond vroeg in de tweede periode 0-3 van maakte zag het er al somber uit voor de Friezen. Reden voor Chris Eimers om Sjoerd Idzenga in te brengen als doelman.

Bert van den Braak maakt dit seizoen een comeback in de Eredivisie. De gedwongen pauze heeft zijn passie en tomeloze energie niet kunnen temmen. De forward bewijst eigenlijk direct alweer van waarde te zijn voor de Flyers. Halverwege de wedstrijd brengt hij in ieder geval zijn team weer iets terug in de wedstrijd door op aangeven van Andrew Krelove de puck achter Ian Meierdres te deponeren.

Als Nick de Jong er met nog twaalf minuten te spelen 2-3 van maakt, hangt een mooie comeback van Flyers in de lucht. Drie minuten later gooit Nick de Ruijter echter de deur in het slot. Daardoor sluit Tilburg het weekeinde af met vier punten en de koppositie in de Eredivisie.

Eindhoven Kemphanen - Geleen Eaters

Eindhoven Kemphanen is van de hatelijke nul af. De ploeg van Josh Mizerek verspeelde in de slotfase voor de tweede keer in de wedstrijd een voorsprong, maar wist uiteindelijk na een lange serie penaltyshots de winst binnen te slepen. Marc Donders scoorde het beslissende penaltyshot.

Bijna zeshonderd toeschouwers zagen zaterdagavond een ontmoeting tussen twee ploegen die een nieuwe start maken. Bij Eaters is de rem op het budget gezet na het faillissement van vorig jaar. De ploeg bestaat nu uit veel spelers uit de eigen jeugdopleiding, aangevuld met twee Finnen en een Nederlands-Canadese student als doelman. Die Patrick Martin maakt vroeg in de competitie een goede indruk. Kemphanen leunt nog sterker op de jeugdspelers die in Eindhoven hun opleiding krijgen. De ploeg heeft afscheid genomen van Noord-Amerikaanse profs en een aantal ervaren Nederlandse spelers en wordt nu mede gedragen door een kwartet Letten.

Dat leverde in ieder geval een doelpuntrijk duel op, dat pas na penaltyshots werd beslist. Na twintig minuten stond het 1-1, na veertig minuten 3-3 en na de reguliere speeltijd 5-5. Tussendoor knokte Geleen van een 3-1 achterstand terug naar een 4-3 voorsprong, kwam Kempanen vervolgens weer terug tot 5-4, maar werd het 3,5 minuut voor tijd toch weer gelijk. Kay Gielen, Erik Tummers, Lars van Sloun, Dean Moors en Bryan Kolodziejczyk wisten het net te vinden namens Eaters, terwijl Toms Zeltins, Joey Verreijen, Don Geerts, Nick Verschuren en Janis Brakss voor de productie aan de andere kant zorgden. Voor Moors was het zijn eerste goal in de Eredivisie.

De serie penaltyshots duurde lang, voordat Marc Donders raakschoot.