Trappers weise frontal 1213

30 november 201223:05

Door Joep Meijsen

Top drie pakt de volle buit

De top drie in de Nederlandse ijshockeycompetitie kwam vrijdagavond in actie en haalde de volle buit binnen. Den Haag boekte met een 12-3 zege op Herentals de grootste overwinning van de avond, maar ook Tilburg Trappers en Friesland Flyers kwamen tot winst.

Den Haag schudde de kater van de nederlaag in de eerste halve finalewedstrijd van de beker tegen Tilburg van zich af met een ruime zege op Herentals. De formatie van Alexander Selivanov nam al in de eerste periode ruim afstand van de Belgische opponent. Nico Sachetti, Raphael Joly, Stace van Bentem, Marco Postma en Ayron Mikkelsen kwamen allemaal tot scoren. Alleen Yente Franssen wist daar een treffer tegenover te stellen.

Het verloop van de tweede periode verschilde weinig van de voorganger, wederom wist Den Haag vijf keer te scoren en slechts één tegengoal te incasseren. Kevin van Looveren had intussen de plek in het doel overgenomen van Bjorn Steijlen, maar ook hij kon de makkelijk scorende Haagse formatie niet stoppen. Joly (2), Eddie Delgrosso, Jan-Jaap Natte en Jasper Kick wisten het net te vinden namens Den Haag. De tegentreffer was van Tyler Melancon.

In de slotperiode pikte Nico Sachetti zijn tweede van de avond mee, net als Jan-Jaap Natte. Matt Crowell kwam ook nog tot scoren. Daarmee handhaaft Den Haag zich aan de kop. Tilburg wist het verschil te beperken tot twee punten met een 6-2 overwinning op Eindhoven Kemphanen.

Via Greg Collins pakte Eindhoven vroeg in de wedstrijd het initiatief, maar Josh Prudden zorgde er op aangeven van nieuwkomer Timothy Coffman voor dat de teams met een gelijke score voor het eerst aan de thee konden. In de tweede periode was het Tilburg dat het meest profiteerde van straffen tegen de eigen ploeg. Drie keer mocht Eindhoven het met een man meer proberen en in twee gevallen was het Dale Weise die shorthanded scoorde.

Via ex-Kemphaan Ivy van den Heuvel liep Tilburg na vijf minuten spelen in de slotperiode verder uit, maar ex-Trapper Bob Teunissen zorgde er vier minuten later voor dat er toch spanning bleef in de wedstrijd. Timothy Coffman en Josh Prudden stelden de zege uiteindelijk toch veilig voor Tilburg.

Friesland Flyers beleefde op 4 november het voorlopige hoogtepunt van het seizoen met een 0-5 overwinning in Tilburg. Sindsdien werd de ploeg van Chris Eimers echter door Eaters uit de beker gekegeld en verloor het competitiewedstrijden tegen Herentals en Den Haag.

Op vrijdagavond werd de reeks van twee nederlagen onderbroken met een 4-1 zege in eigen huis op Amsterdam, dat nog wacht op het eerste punt dit seizoen. Trevor Hunt gaf Flyers vlak voor het einde van de eerste periode de voorsprong. Kevin Bruijsten en Gerald Pollastrone bouwden die voorsprong daarna uit, voordat Dax van de Velden iets terugdeed namens Amsterdam. Met alleen nog de tweede treffer van Pollastrone in de derde periode, wist Flyers in ieder geval de punten in eigen huis te houden.