Trappers teunissen close 1314

1 maart 201401:10

Door Joep Meijsen

Trappers pas in slotperiode langs Hyc

Treffers van Josh Prudden en Bob Teunissen in de slotperiode bezorgden Tilburg een nipte 3-2 zege in de eerste wedstrijd van de best-of-seven tegen Herentals.

Met honderd strafminuten, waarvan driekwart voor Herentals, was het een stevig duel voor vijftienhonderd toeschouwers. Vooral in de slotperiode regende het straffen tegen Herentals, dat na het fluitsignaal ook nog game misconducts tegen Patrik Prokop en coach Paul Vincent opliep en vlak voor het eindsignaal tien minuten voor Tyler Melancon, waardoor het totale aantal strafminuten voor Herentals ver opliep.

Herentals is een team dat graag fysiek speelt en weet dat als het tegen Tilburg kans wil hebben in deze serie het spelletje ook zo gespeeld moet worden. Lange tijd leek dit ook een strategie met kans op succes. Vincent Morgan, bezig aan zijn laatste seizoen als topijshockeyer, opende na een doelpuntloze eerste periode vroeg na de hervatting de score. Vier minuten later was het zijn broer Mitch Morgan die shorthanded de tweede treffer achter de startende goalie Ian Meierdres schoot, waardoor een sensatie een reële mogelijkheid werd.

Halverwege de periode stelde Bjorn Willemse de thuisfans gerust met de aansluitingstreffer, maar ondanks dat Tilbug een overwicht opbouwde bleef de gelijkmaker vooralsnog uit. Die viel uiteindelijk na ruim zes minuten spelen in de slotperiode en kwam op naam van Josh Prudden. Anderhalve minuut later leidde een actie van Julian van Lijden de uiteindelijk winnende goal in van Bob Teunissen.

Herentals probeerde het daarna nog wel, maar liep tegen veel te veel straffen op om het nog serieus te blijven proberen. Beide teams staan zondag om acht uur weer tegenover elkaar op de thuisbaan van Herentals.