20191230 Til Erf 102

30 december 201923:24

Trappers simpel langs Erfurt

Tilburg Trappers liet zich niet nog een keer verrassen door Erfurt en won in eigen huis met 6-0. Max Hermens scoorde twee keer, terwijl Mitch Bruijsten een goal en twee assists voor zijn rekening nam.

Voor ruim 2400 toeschouwers liep Tilburg in de openingsfase uit naar een 3-0 voorsprong en bouwde die daarna regelmatig uit. Ian Meierdres pakte de shutout namens zijn ploeg en maakte daarvoor zeventien saves.

Tilburg verloor enkele weken geleden in Erfurt, dat op de voorlaatste plaats van de ranglijst staat. Deze keer liet Tilburg zich de kaas niet van het brood eten. Sterker nog, de club smeerde zelf een boterham en zorgde in de eerste minuten van de ontmoeting voor flink veel beleg.

Danny Stempher opende het bal twintig seconden na het eerste fluitsignaal, vier minuten later zorgde Delaney Hessels voor de tweede treffer en weer anderhalve minuut later was het via Max Hermens al 3-0. Bartek Bison zou later in de periode nog tot scoren komen, waardoor Trappers met een ruime voorsprong de eerste pauze in kon gaan.

In de slotminuut van de tweede periode zorgde Max Hermens shorthanded voor zijn tweede van de avond en de vijfde treffer namens Trappers en in de slotfase deed ook clubtopscorer Mitch Bruijsten, die assists had op de eerste twee goals van de wedstrijd, nog van zich spreken.

Foto's: Arie Leeuwesteijn