Trappers vanbiezen juich 1011

3 april 201708:20

Door Joep Meijsen

Trappers trekt stand in serie gelijk

Tilburg Trappers heeft de stand in de serie met Selb zondagavond in eigen huis weer gelijk getrokken. Diederick Hagemeijer scoorde tweede keer, terwijl Justin Larson een goal en twee assists op zijn naam bracht. Het was ook de avond waarop Tilburg afscheid nam van Peter van Biezen.

Van Biezen moet zijn loopbaan op 34-jarige leeftijd beëindigen vanwege medische malheur. De oer-aanvaller van Tilburg heeft te veel last van trombose in zijn been. In de met 2550 toeschouwers volgepakte hal in Tilburg kreeg hij zondagavond het eerbetoon dat aan een speler van zijn status toekomt. Hij debuteerde zo'n zeventien jaar geleden voor de ploeg en maakte alle successen van Trappers sindsdien mee. Het is zonder meer een speler die gemist gaat worden op de Nederlandse ijsbanen.

De ploeg van Bohuslav Subr begon zondag voortvarend tegen Selb, was gedurende de zestig minuten de betere ploeg, maar uiteindelijk werd het toch nog een spannend einde, waarbij captain Diederick Hagemeijer de ontmoeting met zijn tweede goal van de avond in het lege doel van Selb definitief wist te beslissen.

Al na ruim vier minuten spelen in de eerste periode kwam Tilburg op voorsprong via Nick de Ruijter. De goal na een kwartier spelen van Hagemeijer verdubbelde de voorsprong en vormde een weergave van de kracht waarmee Trappers uit de startblokken kwam voor de uitverkochte hal in Tilburg. Halverwege de wedstrijd maakte Justin Larson er op de powerplay zelfs 3-0 van en leek er geen vuiltje aan de lucht voor Trappers.

Dat veranderde in de derde periode. Via treffers van Florian Ondruschka en Kyle Piwowarczyk kwam Selb in het slotstuk van de wedstrijd nog terug tot 3-2, maar meer stond Trappers niet toe en de tweede goal van Hagemeijer gooide de wedstrijd op slot.

Dinsdag gaat de serie verder in Selb. Tilburg vertrekt vanmiddag al richting de Duits-Tsjechische grens.

Trappers vanbiezen juich 1011