Trappers bastings stare 1213

2 maart 201423:37

Trappers wint ook tweede duel

Tilburg Trappers heeft een 2-0 voorsprong genomen in de halve finale tegen Herentals. In België won Tilburg mede dankzij twee doelpunten van Mickey Bastings de tweede wedstrijd met 1-4

Herentals begon de tweede wedstrijd voortvarend. De 1200 aanwezige toeschouwers zagen dat Trappers het vooral in de eerste periode moeilijk had met de Belgische opponent. Toch wist Trappers in deze periode wel een 0-2 voorsprong te nemen. Mickey Bastings opende halverwege de periode de score. Zes minuten later verdubbelde lijngenoot Diederick Hagemeijer de voorsprong. Er gebeurde verder genoeg waaronder een paar kleine opstootjes. Zo ging onder andere Aaron Lee te hard door op Bjorn Steijlen en nam Mitch Morgan het op voor zijn goalie.

De tweede periode was een stuk minder aantrekkelijk. Herentals kon niet het spel van de eerste periode brengen en Tilburg kon daardoor de voet van het gaspedaal afhalen. Vlak voor het einde van de periode gaf Mickey Bastings Herentals een nieuwe tik door zijn tweede doelpunt van de avond te noteren.

Herentals was in de derde periode niet bij machte om een comeback te forceren. Vijf minuten tijd voor tijd kreeg Herentals wel een kans. Met twee Tilburgers op de strafbank, scoorde Vincent Morgan de 1-3. Vlak voor de tweede Tilburgse straf had coach Paul Vincent zijn goalie al ingeruild voor een extra veldspeler. Die riskante gok kreeg verder geen beloning. Vlak na de Belgische treffer, gooide Jeff Terminesi de wedstrijd op slot met een empty netter.

Daarna was het over en uit voor Herentals. In de slotminuut kregen beide ploegen het nog met elkaar aan de stok. Dat veranderde echter niets meer aan de eindstand. Woensdag is de derde wedstrijd in Tilburg. Herentals zal een stunt nodig hebben om nog iets te willen maken van deze serie.