Trappers vs flyers 101113

11 november 201301:51

Trappers wint topper van Flyers

Tilburg Trappers verstevigde de koppositie in de Eredivisie met een overtuigende 5-1 overwinning op Heerenveen. Dordrecht walste in eigen huis over Geleen heen, terwijl Kemphanen de tweede overwinning op rij boekten. Na penaltyshots waren de Eindhovenaren te sterk voor Herentals.

Tilburg Trappers – Heerenveen Flyers

Tilburg Trappers boekte in eigen huis een overtuigende overwinning 5-1 op Heerenveen Flyers. De regerende bekerkampioen scoorde vier keer in de tweede periode om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Trappers deelde voor 1400 toeschouwers vanaf het begin de lakens uit. Dit leidde in de openingsperiode echter nog niet tot doelpunten. Trappers speelde defensief solide, maar slaagde er in de eerste twintig minuten nog niet in om de defensie van Flyers te breken.

Dat gebeurde wel in de tweede doorgang. Het was na ruim vier minuten spelen Mickey Bastings die de ban doorbrak. Het was echter de slotfase van de periode waarin Tilburg definitief afstand nam van Flyers. Eerst was het Peter van Biezen die op de powerplay de 2-0 op het scorebord bracht.

Sander Dijkstra sloeg veertig seconden later terug en Flyers kreeg zelfs een dijk van een kans op de gelijkmaker. Dat zou echter tegen de verhouding in de wedstrijd zijn geweest en via goals van Ivy van den Heuvel en Will Colbert nam Tilburg de beslissende voorsprong. Ritich van Hulten scoorde in de slotminuut van de slotperiode nog de 5-1.

Flyers kan deze week weer op eigen ijs terecht in Thialf. Vrijdag gaat de thuiswedstrijd tegen Herentals gewoon door.

Dordrecht Lions – Geleen Eaters

De hekkensluiter in de Eredivisie, Geleen Eaters, kreeg na de nederlaag zaterdag in eigen huis tegen Eindhoven op zondag een nieuwe mokerslag te verwerken. Dordrecht haalde de dubbele cijfers tegen de landskampioen van nog maar twee jaar geleden.

Maar 225 toeschouwers kwamen naar de mooie ijshal in Dordrecht om de Lions hun grootste overwinning ooit op het hoogste niveau te zien boeken. Jeroen van den Broek, Joy Turpijn en Evan Zych hadden allemaal twee doelpunten in de wedstrijd, waarin Lions nooit in de problemen kwam. Kay Gielen nam het enige Eaters-doelpunt voor zijn rekening.

Via Van den Broek en Turpijn greep Dordrecht al in de openingsminuten van de wedstrijd het initiatief. In de tweede periode trof de thuisploeg liefst vijf keer doel tegen Patrick Martin. Clinton Pettapiece, Turpijn, Zych (2) en Reinier Staats namen deze goals voor hun rekening.

In de slotperiode strooiden Van den Broek, Valentijn Scheffe en Dan Koudijs nog meer zout in de Limburgse wonden. Eaters heeft dit seizoen na twaalf wedstrijden pas Ă©Ă©n overwinning, de minste gescoorde doelpunten in de eredivisie en de meest gepasseerde defensie met 85 tegengoals.

Eindhoven Kemphanen – Hyc Herentals

Eindhoven Kemphanen deed op zaterdag de rode lantaarn over aan Geleen en voegde hier op zondag een overwinning in eigen huis aan toe. Na penaltyshots was het team van Josh Mizerek met 4-3 te sterk voor Herentals.

Het was Nick Verschuren die na een doelpuntloze overtime het beslissende penaltyshot converteerde in een spannende wedstrijd. Eindhoven kwam via Marc Donders op voorsprong na veertien minuten spelen, maar moest in het restant van de openingsperiode goals van Mitch Morgan en Evan Mosey toestaan zodat Herentals met een voorsprong kon gaan rusten.

Kemphanen bracht daar in de tweede periode via goals van Nick Verschuren en Niels Oerlemans verandering in, hoewel de gelijkmaker vijf minuten voor tijd van Mitch Morgan uiteindelijk toch overtime en de penaltyshots noodzakelijk maakte.