Trevor Hunt wint de Wil van Dommelen-Trofee
Trevor Hunt wint de Wil van Dommelen-Trofee — © IJshockey Nederland

29 januari 202112:00

Door Joep Meijsen

Trevor Hunt wint award beste verdediger

Unis Flyers Heerenveen-verdediger Trevor Hunt is gekozen tot beste verdediger van het seizoen 2019-20. De geboren Canadees ontving hiervoor de Will van Dommelen-trofee.

De 34-jarige verdediger speelde in 2019-20 zijn derde seizoen voor Unis Flyers Heerenveen en leverde een belangrijke bijdrage aan het winnen van de beker en de nationale titel door de Friese ploeg in het uiteindelijk door corona voortijdig afgebroken seizoen. Hunt speelde een defensief solide seizoen en kende met 9 goals en 32 assists in de Beneliga ook offensief een sterk jaar.

Hunt is afkomstig uit Maple Ridge in British Columbia in Canada en speelde tussen zijn seizoenen in Heerenveen in ook vijf jaar in Herentals. Met de winst van de Wil van Dommelen-Trofee volgt hij Vadim Gyesbreghs en Jurryt Smid op, die de prijs in de twee voorgaande seizoenen in ontvangst nam. Hunt ontving zijn prijs op afstand uit handen van Tim van der Meulen.

De Wil van Dommelen-Trofee is genoemd naar de verdediger die tijdens het WK voor C-landen in 1970 in Roemenië als eerste Nederlander uitgeroepen tot de beste verdediger van het toernooi. Tussen 1961 en 1971 speelde Van Dommelen 53 interlands. In de vaderlandse competitie kwam hij van begin jaren zestig tot halverwege de jaren zeventig uit voor Hijs Hoky Den Haag, Den Bosch en Utrecht.

IJshockey Nederland maakt noodgedwongen op alternatieve wijze de winnaars van de individuele awards over het seizoen 2019-20 bekend. Eerder al werd Jeroen Klijberg onderscheiden als meest waardevolle scheidsrechter of linesman, won Bjorn Borgman de prijs voor de beste jonge speler in de competitie en ontving Martijn Oosterwijk de prijs voor de beste doelman.