Whitecaps logo 2011

20 november 201120:33

Tweemaal verlies voor White Caps

Turnhout White Caps heeft dit weekend afgesloten met twee nederlagen. Op zaterdagavond ging Turnhout in eigen huis onderuit tegen Geleen. Zondag was Eindhoven met 6-1 te sterk.

Turnhout - Geleen

Turnhout kwam sterk uit de startblokken tegen Geleen. Al na 2,5 minuut opende Tommy Lange de score voor de ploeg van Sjef Szarzynski. De Belgen waren bezig aan een winning streak van vijf wedstrijden, maar waren ernstig verzwakt door een aantal afwezigen. White Caps moest het doen zonder de geblesseerde Ryan Warsofsky en Lorenz Luyckx. Tevens maakte de club bekend dat de trefzekere Letse aanvaller Valerijs Filimonovos wegens heimwee is teruggekeerd naar zijn vaderland. Pas in het tweede gedeelte van de periode kwam Geleen in de wedstrijd. Uitblinker David Burgess zorgde voor de gelijkmaker in de achttiende minuut.

In de tweede periode nam Geleen de leiding. Via Mike Looby en David Burgess nam de ploeg van Chris Eimers een 1-3 voorsprong. Turnhout gaf niet op en al snel maakte Don Geerts de aansluitingstreffer. Daarna gingen de Belgen op jacht naar de gelijkmaker maar bleek Sami Heinonen een maatje te groot voor de aanvallers van White Caps.

Aan het einde van de tweede periode gaf Jeffrey Mens zijn ploeg een marge van twee goals. Drie minuten voor het einde gooide Ian McDonald de wedstrijd definitief in het slot. Lars van Sloun tekende in Turnhout voor vier assists.

Eindhoven - Turnhout

Een dag later mocht Turnhout aantreden in Eindhoven. In een periode met vooral veel strafminuten kwam Eindhoven na twaalf minuten op voorsprong. De recent aangetrokken Zweed Emil Andersson noteerde de 1-0 op aangeven van Paul Vincent en Casey Vanschagen. Twee minuten voor de pauze ontstond er een opstootje na een charging van Lorenz Luyckx. Uiteindelijk mocht Levi Houkes gaan douchen met een game misconduct voor roughing.

Aan het begin van de tweede periode kwam Turnhout op gelijke hoogte. Met twee man meer op het ijs, scoorde Peter Bartek de 1-1. Eindhoven stelde snel orde op zaken. Na doelpunten van Mario Mjelleli en Paul Vincent stond er na twee periodes een 3-1 voorsprong op het bord.

In de slotperiode liep Eindhoven verder weg van de Belgische opponent. Kevin Bruijsten, Marcel Kars en Bob Teunissen zorgde voor de 6-1 eindstand. Daarmee nam Eindhoven een kleine revanche voor de nederlaag van vorige week tegen Turnhout. Die nederlaag kan alsnog heel kostbaar blijken. Eindhoven staat nu nog op plek drie maar de ploeg van Tom Hartogs kent een aanzienlijk zwaarder programma dan concurrenten Heerenveen en Tilburg. Eindhoven eindigt de bekercompetitie tegen Den Haag en Geleen.