37956481212 0627bbf379 k

22 april 201922:03

Door Joep Meijsen

Van Musscher twee jaar langer bij Den Haag

Aanvaller Donny van Musscher speelt de komende twee seizoenen weer in het shirt van Den Haag. De club maakte ook bekend dat doelman Jan Willem Groenheijde bij de club blijft spelen.

Eigenlijk had Donny van Musscher aan het eind van het voor Den Haag buitengewoon succesvolle jaar 2017/18 een einde gemaakt aan zijn loopbaan omdat hij het steeds moeilijker vond om werk en ijshockey met elkaar te combineren. In de loop van het afgelopen seizoen maakte hij echter toch een comeback en speelde 27 wedstrijden voor Den Haag, waarin hij elf keer scoorde en tot vijftien assists kwam.

De 27-jarige Van Musscher is een voormalige Nederlandse jeugdinternational en hij maakte deel uit van het Nederlands team dat twee jaar geleden het WK in Belfast speelde. Voor zijn overstap naar Den Haag in 2017 was hij een vaste waarde bij Amsterdam in zowel de Eerste Divisie als later de Eredivisie en de Beneliga.

Den Haag maakte tevens bekend dat de 24-jarige doelman Jan Willem Groenheijde als tweede keeper bij de selectie komt. Groenheijde kwam vorig seizoen over vanuit Den Bosch en speelde zijn wedstrijden in de Eerste Divisie. Hij trainde al wel veel mee met het eerste team van Hijs. Cas Neuman was de afgelopen twee jaar de back-up in Den Haag. Hij maakt de overstap naar Zoetermeer.