Zondag 26 maart Super Sunday Senioren in Zoetermeer Silverdome

Senioren ijshockey 2022-2023

Senioren divisie
— © Jesmer Doele

26 maart 202314:38

Door Wilma Olijhoek

Derde divisie: Warriors Leeuwarden vs Saints Nijmegen

Verslaggever: Kim Zeijlstra

Op zaterdagmiddag stond de spannende en sportieve wedstrijd tussen Leeuwarden en Nijmegen in de Derde divisie om het kampioenschap van Nederland op het programma. Al snel in de eerste periode kreeg Rick Houben van Leeuwarden een straf voor boarding. Het spel bleef echter goed en beide teams streden fel om de puck. Op 14:55 maakte Krijn Nolet een doelpunt voor Nijmegen, waardoor de score op 0-1 kwam te staan. Beide teams kregen kansen, maar op 18:57 kreeg Marijn Tenwolde van Nijmegen een straf voor hooking. Aan het einde van de periode had geen van de teams de score weten te veranderen.

In de tweede periode begon Leeuwarden met een overtal situatie, maar helaas konden ze hier geen gebruik van maken. Op 25:51 maakte Nijmegen een doelpunt dankzij Christiaan Holewijn, waardoor de score 0-2 werd. Leeuwarden probeerde terug te komen in de wedstrijd, maar kreeg twee penalties kort na elkaar. Krijn Nolet van Nijmegen kreeg een straf voor tripping op 33:16 en op 36:12 kreeg hij ook nog een straf voor hooking toen hij terugkwam op het ijs. Aan het einde van de tweede periode wist Mark Houkes een doelpunt te maken voor Leeuwarden, waardoor de achterstand op 1-2 kwam te staan.

In de derde periode scoorde Nijmegen al snel vier doelpunten achter elkaar, waarbij Peter Heemskerk, Christiaan Holewijn (twee keer) en Krijn Nolet de achterkant van het net vonden. Leeuwarden wist nog een doelpunt te maken via Waling Dijkstra, maar Nijmegen zette hun dominante optreden voort en Maurice Moesman scoorde hun zevende doelpunt. Rick Houben van Leeuwarden kreeg een straf voor holding, terwijl Eddy Lord van Leeuwarden een straf voor hooking kreeg en Sander Haan van Nijmegen voor interference werd bestraft. Eindstand: 2-7 in het voordeel van Nijmegen.

Wij feliciteren Saints Nijmegen met het kampioenschap van Nederland seizoen 2022-2023 in de Derde divisie.

Klik hier voor het live online sheet van de finalewedstrijd 3e Divisie: Warriors Leeuwarden vs Saints Nijmegen.

Klik hier voor de livestream van deze wedstrijd.