Zondag 26 maart Super Sunday Senioren in Zoetermeer Silverdome

Senioren ijshockey 2022-2023

Foto7 2 E
— © Remco Ooijen

26 maart 202316:12

Door Wilma Olijhoek

Tweede divisie: Amsterdam Tigers HCA vs Amsterdam Tigers Cool Mokum 1

Verslaggever: Kim Zeijlstra

In de finale van het kampioenschap van Nederland in de Tweede divisie stonden de teams HCA en Cool Mokum tegenover elkaar in een Amsterdamse derby. Tijdens de eerste periode kreeg HCA een penalty in de tweede minuut, die werd benut door Thomas Woods (INTRF). Op 12:07 opende HCA de score met een doelpunt van Jason Robertson. Cool Mokum maakte gelijk op 12:35 met een goal van Christian McCracken. HCA wist echter te scoren via Robert Balmer, na een penalty op 13:50, en nam de leiding met 2-1. Er waren nog penalties voor beide teams en Cool Mokum maakte uiteindelijk de gelijkmaker in de powerplay-situatie op 16:38 via Marat Urakcheev. De wedstrijd beloofde spannend te worden.

In de tweede periode speelde HCA met een man minder maar wisten toch te scoren via Josh Prudden op 21:30. Helaas voor HCA maakte Cool Mokum twee doelpunten op rij van Christian McCracken en Marat Urakcheev en namen ze de leiding over. Er waren nog meer straffen en Bartosz Kryzanowski wist op 35:25 te scoren voor HCA. Maar Cool Mokum vergrootte de voorsprong met een goal van George Harrington. Het was een spannende fase van de wedstrijd.

In de derde periode begon Cool Mokum met een penalty op 40:22 voor Frank Rossum (HOOK), waarna HCA toch de aansluitende goal wist te maken via Thomas Woods. Maar Cool Mokum sloeg terug via Frank Rossum op 47:24. Na een aantal penalties en doelpunten van beide teams, wist HCA uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe te trekken met goals van Robert Balmer (PP), Josh Prudden en Julian Haines. Het was een spannende finale met HCA als winnaar.

Wij feliciteren Amsterdam Tigers HCA met het kampioenschap van Nederland seizoen 2022-2023 in de Tweede divisie.

Klik hier voor het live online sheet van de finalewedstrijd 2e Divisie: Amsterdam Tigers HCA vs Amsterdam Tigers Cool Mokum 1.

Klik hier voor de livestream van deze wedstrijd.