26 maart 202310:15

Door Wilma Olijhoek

Vijfde divisie: GIJS Groningen 5 vs Dordrecht Lions 3

Verslaggever: Kim Zeijlstra

In Zoetermeer vond de ijshockeywedstrijd tussen Groningen en Dordrecht plaats. Al na 25 seconden werd Weijer Putten van Groningen uitgesloten vanwege hooking, wat Dordrecht de kans gaf om op 55 seconden een powerplay-doelpunt te scoren. Ronald Hageman was degene die de puck in het net kreeg, wat resulteerde in een score van 0-1. Op 11 minuten kreeg Groningen een penalty vanwege TOO-M. Twee minuten later wist Falco Haar van Dordrecht van deze situatie gebruik te maken en scoorde het tweede doelpunt van de wedstrijd op 13:46, waardoor de score op 0-2 kwam te staan. In de laatste minuten van de periode kreeg Ralph Heeringa van Groningen een penalty vanwege slashing, maar Dordrecht wist deze numerieke meerderheid niet te benutten.

De wedstrijd ging verder met een penalty voor Groningen op 21:20 vanwege TOO-M en op 24:20 kreeg Pim Sterrenburg van Dordrecht een penalty voor hooking. Darrel Ronald van Dordrecht kreeg op 28:45 een straf voor hooking, gevolgd door Michiel Waalboer van Dordrecht die op 29:07 werd bestraft voor slashing. Weijer Putten van Groningen kreeg ook een penalty voor slashing op 29:39. Op 32:10 kreeg Ronald Hageman van Dordrecht een penalty voor interference, gevolgd door een TOO-M penalty van Groningen op 34:31. Tim Zuidema van Groningen kreeg een penalty voor cross-checking op 36:12, wat resulteerde in een powerplay-doelpunt voor Dordrecht op 37:00. Ronald Hageman scoorde nogmaals, wat de score op 0-3 bracht. Richard Brand van Groningen ontving op 37:10 een penalty voor hooking.

Groningen probeerde in de derde periode nog terug te komen, maar op 40:47 scoorde Jaron Freijser van Dordrecht het vierde doelpunt van de wedstrijd, gevolgd door nog een doelpunt van Freijser op 42:48, waardoor de stand op 0-5 kwam te staan. Op 46:08 scoorde Pim Sterrenburg het zesde doelpunt voor Dordrecht en Peter Visser van Groningen scoorde het eerste doelpunt voor zijn team op 46:37, waarmee de stand op 1-6 kwam te staan. Er werden nog twee penalties uitgedeeld: Peter Paul Wisman van Groningen kreeg een penalty voor hooking op 56:36, gevolgd door een penalty voor tripping van Richard Krebs van Dordrecht op 57:34. De wedstrijd eindigde met een duidelijke overwinning van Dordrecht met een eindstand van 1-6. Dit was een geweldige prestatie voor Dordrecht, die dit seizoen hard heeft gewerkt en toegewijd is gebleven aan hun spel.

We feliciteren Dordrecht Lions 3 met het kampioenschap van Nederland seizoen 2022-2023 in de Vijfde divisie.

Klik hier voor het live online sheet van de finalewedstrijd 5e Divisie: GIJS Groningen 5 vs Dordrecht Lions 3.

Klik hier voor de livestream van deze wedstrijd.