NL 2014 Ned Kro Bijna Goal Postma

23 april 201409:32

Door Joep Meijsen

WK Vilnius - Dag 4 Live

Het Nederlands team moet woensdag de matige start van het wereldkampioenschap achter zich laten. Dit zal vanaf 12.00 uur Nederlandse tijd echter geen makkelijke opgave worden tegen Polen, dat op dit moment koploper is tijdens dit WK.

Live audio van de wedstrijd (vanaf ongeveer 11.50 uur)

Polen voelt zich al enkele jaren te sterk voor dit niveau. Twee jaar geleden was de ploeg dichtbij promotie. In een volgepakt stadion in Krynica liet Polen zich echter de kaas van het brood eten door Zuid-Korea. Vorig jaar moest Polen zijn meerdere erkennen in gastland Oekraine. Dit jaar gaat echter alles vooralsnog voorspoedig. De Roemenen werden met speels gemak aan de kant gezet en tegen Litouwen werd een krappe zege geboekt.

De ervaren Russische coach Igor Zakharkhin, ondersteund door general manager Vyacheslav Bykov, jarenlang bondscoach van Rusland, hebben de taak Polen naar een hoger niveau te brengen. Dit gebeurt met een team dat voor het grootste deel in eigen land speelt. Alleen Pavel Dronia (Schwenningen) en doelman Kamil Kosowski (Cardiff) verdienen hun geld in het buitenland. GKS Tychy is met zeven spelers hofleverancier bij Polen.

De ploeg is een combinatie van ervaren spelers als Leszek Lezkiewicz, Adam Baginski en Kzystof Zapala en jongere spelers. Marcin Kolusz is de captain. Nederland op zijn beurt moet het deze wedstrijd doen zonder Ivy van den Heuvel, waardoor in ieder geval met de lijnen moet worden geschoven, terwijl Deniz Mollen aan de selectie is toegevoegd als vervanger van de geblesseerde Ian Meierdres.

Bij Polen stond Przemyslaw Odrobny beide wedstrijden tot nu toe in het doel. Laszkiewics en Tomasz Malasinski hebben samen zes van de tien goals van Polen in het toernooi tot nu toe gescoord. Van de wedstrijd zijn, behalve de audiostream van IJshockey.com, ook videostreams te vinden. De wedstrijd wordt live uitgezonden op de Poolse televisie. Klik hier voor links naar streams.

Foto's: Marco Spelten (meer foto's op Facebook)