17 september 200400:00

Door Joep Meijsen

Wolves-cracks nu Panters

De Haagse cracks Jeroen Admiraal, Manitas Demelinne, Bas de Haan en Marco Kronenburg spelen het komende jaar voor Zoetermeer Panters. De nieuwkomer maakt zo een vliegende rentree in de Eerste Divisie. Voor Den Haag Wolves betekent dit het verlies van vier belangrijke spelers met Eredivisie-ervaring.

Den Haag, dat eerder al talenten Tim den Heijer en Tony Demelinne verloor aan Amsterdam, moet het zo tijdens de rentree in de Eredivisie stellen zonder een belangrijk deel van de succesploeg van vorig seizoen. Den Haag was afgelopen seizoen de ongeslagen kampioen in de Eerste Divisie.

Voor Zoetermeer Panters betekent de overstap van de vier spelers met Superliga-ervaring echter dat onder leiding van de nieuwe coach John Johnston meteen een ploeg het ijs betreedt die goed moet kunnen meedoen in de Eerste Divisie. Het team zelf rept in het persbericht over 'een mix van routine en jong talent dat dit jaar in de eerste divisie zal proberen boven de middenmoot uit te steken.'


Marco Kronenburg, hier in discussie met Tilburg Trapper M. Donders, is een van de bekende nieuwe namen bij Zoetermeer. Foto: Hans Eeuwes

Bij Zoetermeer Panters debuteert de Amerikaanse coach John Johnston. 'Het is de bedoeling onze jeugdspelers zo snel mogelijk op te leiden naar volledige spelers', stelt de coach.

Zoetermeer keert het komende seizoen met het eerste team een terug op competitief niveau. De club kwam in het seizoen 1994/95 voor het laatst uit in de Eerste Divisie. De club maakte enkele jaren geleden een nieuwe start en bouwt voorzichtig aan een ijshockeybolwerk. De rentree in de Eerste Divisie is een volgende stap in dit proces. Wedstrijden worden het komend seizoen op de zaterdagavond gespeeld.

De selectie van Zoetermeer:

Jeroen Admiraal, Raymond Bergen, Dennis van der Bol, Giovanni Bomius, Danny Bood, Andrea Cramer, Manitas Demelinne, Jordy Geleijnse, Bas de Haan, Jobert van Koot, Marco Kronenburg, Jasper Maassen, Jan Olsthoorn, Jordy van Oorschot, Danny van Rijswijk, Henry Speelman, Michiel van der Spek, Patrick Wuister en Kisito Zonneveld.