Hys selivanov close 1112

4 februari 201223:23

Zeges Den Haag en Eindhoven

Den Haag heeft voor de tweede keer in vier dagen in de extra tijd gewonnen. Tegen Tilburg waren daar penaltyshots voor nodig. Eindhoven haalde de dubbele cijfers tegen Amsterdam.
Hijs den Haag - Tilburg Trappers

De opvallendste speler in deze ontmoeting was zonder meer Alexander Selivanov. Een dag voor de plechtigheid voor zijn deze week overleden echtgenote Carrie trad de speler-coach van Den Haag aan in de ontmoeting met Tilburg. Selivanov pikte uiteindelijk twee assists mee in de na penaltyshots door de thuisploeg gewonnen wedstrijd.

Het was een wedstrijd waarin Den Haag al vroeg op voorsprong kwam via John Gordon. Die treffer bleef lange tijd de enige goal in een spannende wedstrijd. Pas in de laatste kwartier brak de wedstrijd open en wist Tilburg tot drie keer toe uit een achterstand terug te komen om de overtime af te dwingen, wat uiteindelijk een puntje opleverde.

Raphael Joly lijkt zijn draai helemaal te hebben gevonden in het systeem van Theo van Gerwen. De Nederlandse Canadees, vanaf volgend jaar speelgerechtig voor Oranje, schoot eerst de 1-1 binnen en vier minuten voor tijd ook de 3-3. Tussendoor bracht Jan Jaap Natte zijn ploeg weer op voorsprong, was het Mickey Bastings die het evenwicht herstelde en Robin Sochan die op de powerplay Den Haag voor de derde keer op voorsprong bracht.

Omdat de overtime geen beslissing kon brengen, werden penaltyshots noodzakelijk en die werden beter genomen door Den Haag. TJ Caig schoot de winnende binnen. Tilburg krijgt al snel kans op revanche. Komende dinsdag staat de volgende ontmoeting tussen de twee bekerfinalisten op het programma.

Eindhoven Kemphanen - Amsterdam Capitals

Eindhoven Kemphanen had in eigen huis weinig moeite met Amsterdam. Na een kwartier spelen stond de ploeg van Tommie Hartogs al met 5-0 voor en Kevin Bruijsten nam vier goals voor zijn rekening in de uiteindelijke 13-3 zege.

Bij Eindhoven kreeg Edward Noortman de start in het doel. Bob Teunissen opende het bal in de vierde minuut. Eindhoven scoorde daarna vanaf de tiende minuut in iets meer dan vijf minuten liefst vier keer om de wedstrijd al vroeg te beslissen. Ook een time-out van Amsterdam kon daar geen verandering in brengen.

Marcel Kars verdubbelde de score, waarna Kevin Bruijsten (2) en Remco Knoren het totaal naar vijf tilden, alvorens Ronald Wurm wat terugdeed namens Capitals. Ook in de tweede periode scoorde Eindhoven er lustig op los. Nick Verschuren, wederom Kevin Bruijsten, Levi Houkes en Marc Donders namen de goals voor hun rekening. Amsterdam zette daar een treffer van Calvin Pohlman tegenover.

De slotperiode liet hetzelfde beeld zien. Bruijsten scoorde zijn vierde, Levi Houkes wist twee keer De ingewisselde Jacob van Duin te kloppen en ook Paul Vincent pikte een goaltje mee. John Versteeg scoorde de derde namens Amsterdam. Eindhoven wacht zondag de uitwedstrijd in Geleen, terwijl Amsterdam dinsdag op bezoek mag in Limburg.