31 december 200600:00

Door Joep Meijsen

Zes punten voor Tijgers

Amsterdam haalde de volle buit binnen in de twee ontmoetingen met Den Haag dit weekeinde. Twee goals van Jamie Schaafsma in de derde periode zorgden zaterdag voor het verschil tussen de beide teams.

De fans in Amsterdam moesten lang wachten op de eerste treffer. De aanvalslijnen van de twee teams dolven lange tijd het onderspit tegen de defensieve krachten. Vooral Amsterdam kwam nog wel tot kansen, maar vond in een goed spelende doelman Lundgren een belangrijke sta-in-de-weg. Aan de andere kant van het ijs wist ook Pelletier zich een paar keer goed te onderscheiden.

Een goede actie van Ivy van den Heuvel bezorgt de puck bij Jamie Schaafsma, die met een goed schot in de derde periode eindelijk de eerste treffer van de avond scoort. Diezelfde Nederlandse Canadees beslist de wedstrijd acht minuten voor tijd door een assist van Paul Vincent prima af te ronden. Schaafsma is vooralsnog een bijzonder waardevolle aanwinst voor Amsterdam. Paul Vincent bepaalt met een empty net-goal de eindstand op 3-0.

De wedstrijd van vrijdagavond is lange tijd spannend, maar wordt uiteindelijk met 3-5 in het voordeel van Amsterdam beslist. Namens de formatie uit de hoofdstad treffen Alexander Schaafsma, Ivy van den Heuvel, Jamie Schaafsma, Bohuslav Subr en Paul Vincent doel. De goals van Den Haag komen op naam van Matt Armstrong, Marijn den Dulk en Jan-Jaap Natte.