Dalhuisen Poprad
— © HK Poprad/Matej Vasičák

4 mei 202107:10

Zvolen op matchpuck in Slowaakse finaleserie

De wedstrijden in de finaleserie in Slowakije tussen Zvolen en Poprad zijn stuk voor stuk oer-spannend, maar de stand in de serie is 3-0 in het voordeel van Zvolen. Mike Dalhuisen scoorde het enige doelpunt namens zijn ploeg.

Net als het tweede duel in de serie was er ook op maandagavond overtime nodig om tot een beslissing te komen. Na zestig minuten spelen was de stand 1-1, waarbij beide treffers halverwege het duel in korte tijd vielen. Allan McPherson zette Zvolen op de powerplay op voorsprong, maar Dalhuisen sloeg anderhalve minuut later al terug voor de gelijkmaker.

Die stand bleef tot het einde van de reguliere speeltijd op het scorebord staan, waardoor extra tijd noodzakelijk werd. Thomas Melancon scoorde namens Zvolen na bijna negen minuten het winnende doelpunt. Vanavond kan al de beslissing vallen in de finaleserie. Het duel in Poprad begint om 18.00 uur.