Whats App Image 2020 03 01 At 18 18 06

12 maart 202012:06

Door Joep Meijsen

Corona: Beneliga-seizoen per direct gestopt

Het bestuur van de Beneleague heeft per direct het besluit genomen de competitie te beƫindigen. Ook in Belgiƫ wordt al het ijshockey gestopt.

Voorzitter Pascal Nuchelmans van de Beneleague: ā€˜Het is een enorm ingrijpend besluit om te nemen, maar het is door de actualiteit onvermijdelijk geworden. We nemen onze verantwoordelijkheid richting spelers, begeleiders en supporters. De Beneleague, de RBIHF en IJshockey Nederland hebben hier intensief contact over gehad en in gezamenlijkheid het besluit genomen dat we alles voor dit seizoen stilleggen. Dat betekent voor de Beneleague dat we het seizoen afsluiten zonder kampioen.

IJshockey Nederland maakte eerder vandaag al bekend dat alle wedstrijden die onder verantwoordelijkheid van de Nederlandse bond vallen, worden geschrapt. Dat is inclusief de finales in de Eerste Divisie en de finaledagen voor de jeugd en senioren die voor later deze maand op het programma staan. Ook de Belgische bond stopt dus al het ijshockey dat onder controle van de RBIHF valt. Nuchelmans: ā€˜IJshockey is in BelgiĆ« een nationale sport en het is niet verantwoord om betrokkenen te laten reizen. Het is echt enorm spijtig, maar de gezondheid van alle betrokkenen en het voorkomen van verdere verspreiding van het virus staan voorop.ā€™

Nederland en Belgiƫ volgen met het afgelasten van het seizoen een trend die overal door Europa zichtbaar is. In Duitsland schrapten de hoogste drie competities al eerder de play-offs. In de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen is ook al het ijshockey van hoog tot laag per direct gestopt. Ook in veel andere landen worden intensieve maatregelen genomen.

Meer nieuws over IJshockey en het coronavirus:

Corona: Ook in Nederland einde seizoen
Morning Skate: Meer corona-afgelastingen
Seizoen voor Tilburg Trappers zit erop
Corona noopt tot afgelasten al het Brabants ijshockey
Corona: DEL en DEL2 blazen play-offs af
Morning Skate: Corona, meer corona en een beslissende wedstrijd

Foto: Marco Spelten (Actiefotografie.nl)