2033 1599 2

9 maart 202007:57

Door Joep Meijsen

Dé Maandag: Drie van de vier series beslist

Drie van de vier series in de kwartfinales van de play-offs zijn afgelopen weekeinde beslist, alleen Herentals en Leuven gaan op herhaling. Ook in de Oberliga is het nog wachten op de laatste deelnemer, alvorens daar de play-offs komend weekeinde losbarsten. In Dé Maandag praten we je in één keer bij over alles wat er afgelopen weekeinde is gebeurd.

Zeker is alvast...

dat één van de twee halve finaleseries in de Beneliga komend weekeinde wordt gespeeld tussen Heerenveen en Nijmegen. Flyers schudde Mechelen van zich af. Op zaterdagavond plaatste de ploeg van Mike Nason zich als eerste voor de halve finales door ook het tweede duel te winnen. In een wedstrijd die lang doelpuntloos blees zorgden Adam Bezak en Ronald Wurm voor een goal en een assist in een uiteindelijke 1-5 zege.

Lees hier meer over de wedstrijd >>>

Nijmegen Devils...

won zijn twee wedstrijden van Luik. Op zondag was de ploeg van Ronnie Plamont opnieuw te sterk voor de Bulldogs, waardoor in ieder geval één Nederlandse club in de finale om het kampioenschap van de Beneliga komt te staan. Jurryt Smid had twee goals en een assist voor Nijmegen in de 6-2 overwinning voor Devils.

Lees hier meer over de wedstrijd >>>

Natuurlijk zijn er weer...

de foto's van fotograaf Paul Nicolaassen van IJshockeyfoto.nl.

Ook Den Haag plaatste zich...

in twee wedstrijden voor de halve finales. Tegen Geleen werden twee spannende duels gespeeld, waarbij uiteindelijk twee keer de Haagse formatie als winnaar boven kwam drijven. Op zondag in Geleen was Marco Bommezijn het goudhaantje van dienst namens Hijs Hokij.

Lees hier meer over de wedstrijd >>>

De tegenstander...

van Den Haag in de halve finales wordt dinsdagavond bekend. Leuven boekte zondagavond een uitoverwinning in Herentals, 2-3, en dwong daarmee tegen de regerende kampioen van de Beneliga een derde wedstrijd af. Die wordt dinsdagavond in Herentals gespeeld. Adam Logozzo zorgde zondagavond in overtime voor het winnende doelpunt namens Chiefs.

Lees hier meer over de wedstrijd >>>

Jurryt Smid is blij...

dat er in twee wedstrijden is afgerekend met Luik, vertelt hij aan dagblad De Gelderlander. 'We kunnen nu in alle rust toewerken naar de halve finale. Dat we niks te verliezen zouden hebben, zo zien wij het niet. Iedereen is aan elkaar gewaagd, de verschillen tussen de ploegen zijn klein. Bovendien staat er bij ons weer een team dat steeds meer geloof krijgt. Wij krabbelen nu op uit een diep dal. Dat het bij ons lange tijd niet liep, heeft met meerdere factoren te maken. Uiteindelijk hebben we al die tegenslagen overwonnen en hebben we de halve finale op karakter bereikt.'

Coach Mike Nason van..

Heerenveen blikt op de website van Flyers vast vooruit naar de serie tegen Nijmegen. 'Een zware, maar mooie tegenstander. Ze hebben een hele goede reeks met meer dan tien overwinning staan. Het is aan ons om daar een einde aan te maken. We zullen ons voorbereiden als altijd en dan heb ik alle vertrouwen in een goede afloop.'

Komend weekeinde beginnen ook...

de play-offs in de Oberliga. Trappers weet al enige tijd dat Selber Wölfe de tegenstander wordt. Die ploeg gaat in ieder geval met enig vertrouwen beginnen aan de play-offs, na een nipte nederlaag op vrijdag tegen nummer twee Memmingen Indians en thuiswinst in overtime op zondag tegen nummer vier Deggendorfer SC. Pavel Pisarik scoorde het winnende doelpunt namens Selb.

De eerste wedstrijd van Trappers...

staat voor komende vrijdag op het programma. Dit is het volledige programma van de best-of-five-serie, waarbij de laatste twee wedstrijden natuurlijk alleen gespeeld worden als de serie nog niet beslist is.

13-03, 20.00 uur: Tilburg Trappers - Selber Wölfe
15-03, 18.00 uur: Selber Wölfe - Tilburg Trappers
17-03, 20.00 uur: Tilburg Trappers - Selber Wölfe
20-03, 20.00 uur: Selber Wölfe - Tilburg Trappers*
22-03, 15.00 uur: Tilburg Trappers - Selber Wölfe*

* indien noodzakelijk

Intussen zijn...

nog niet alle deelnemers aan de Oberliga-play-offs bekend. Rostock won zondag in eigen huis met 4-3 van Duisburg, waardoor deze serie nu op 1-1 staat. Dinsdagavond vanaf half acht valt in Duisburg de beslissing. De winnaar speelt in de play-offs tegen Regensburg. Halle rekende in twee wedstrijden af met Essen. De ploeg kwam in de slotperiode terug van een 4-2 achterstand en won dankzij goals van Bezouska, Stas en Striepeke uiteindelijk met 4-5. Halle speelt in de achtste finales van de play-offs tegen Memmingen.