Div ED logos 201415

18 november 201410:53

Door Joep Meijsen

ED: Dordrecht klopt Groningen

Dordrecht Lions boekte zijn eerste overwinning van het seizoen in reguliere speeltijd door in eigen huis te winnen van Groningen. Elders in de Eerste Divisie maakte Eindhoven/NIJA het koploper Zoetermeer erg lastig, won Den Haag in Den Bosch en waren er winstpartijen voor Amsterdam en Tilburg.

Den Haag – Den Bosch 3-1
Bijna duizend toeschouwers kwamen naar De Uithof voor de wedstrijd tussen de nummers twee en drie op de ranglijst in de Eerste Divisie. Zij zagen een wedstrijd die in de tweede periode werd opengebroken door Diordy Vols, waarna een shorthanded goal van Marco Bommezijn halverwege de wedstrijd de controle bij de Haagse formatie bracht. Alec Valkenburg bracht met zijn eerste treffer van het seizoen echter de spanning weer terug in de wedstrijd. De tweede treffer van Diordy Vols bezorgde Den Haag echter de zege, die de ploeg stevig op de tweede plaats houdt, op slechts Ă©Ă©n punt afstand van de koploper.

Nijmegen – Amsterdam 0-2
Bij Nijmegen Devils keerden met Wesley Hendriks en Rick Wijnen twee bekende namen terug in de opstelling. Tegelijkertijd hing Dennis Jonker zijn schaatsen aan de wilgen. Het kon niet voorkomen dat Devils voor de tweede keer op rij in eigen huis verloor. Amsterdam-goalie Jacob van Duin bracht een shutout op zijn naam, terwijl Daniel Perrier zijn ploeg vroeg in de tweede periode op voorsprong bracht. Nijmegen joeg wel op de gelijkmaker, maar slaagde er niet in het te vinden. Dat deed in de slotminuut John Versteeg wel, waardoor Amsterdam de punten mee naar huis kon nemen. Tijgers klimt door de winst richting de middenmoot, waar Nijmegen met drie overwinningen in zes wedstrijden al bivakkeert.

Heerenveen – Tilburg 2-5
Het tweede team van Heerenveen begon voortvarend aan het seizoen, maar leed in eigen huis zaterdag de vierde nederlaag op rij. Voor het tweede team van Tilburg betekende dit de eerste overwinning van het seizoen. Tilburg liep dankzij goals van Sander Horvers en Bram van Uden in de eerste periode uit naar een 0-2 voorsprong. Bauke ten Hoeve deed namens Flyers vroeg in de tweede doorgang iets terug, maar Mickey van Loon wist met een powerplaygoal de marge negen minuten later weer te vergroten. Flyers toonde veerkracht door in dezelfde minuut nog tot een nieuwe aansluitingstreffer te komen via Sietse van den Brink. Trappers had in Thialf echter de langste adem met goals van Tim Donders en Danny Donders in de slotperiode.

Eindhoven/NIJA – Zoetermeer 5-6 (OT)
Eindhoven/NIJA pakte zondagmiddag een punt tegen koploper Zoetermeer, maar staat wel op de laatste plaats van de ranglijst. Zoetermeer wist dankzij een treffer in de extra tijd van Pascal van de Velde de ongeslagen status en daarmee de koppositie in de Eerste Divisie te handhaven. Scheidsrechter Hesselberth deelde bovendien ook nog ruim honderd strafminuten uit. Zoetermeer kroop voor 63 toeschouwers door het oog van de naald. De ploeg had in de loop van de slotperiode net een 4-2 achterstand weggewerkt, om 2,5 minuut voor tijd opnieuw op achterstand te komen via een goal van Jasper Nordemann. Elf seconden voor tijd was het Thomas Borgman die met zijn tweede treffer van de avond beide ploegen alsnog op gelijke hoogte bracht, terwijl Van de Velde daarna dus de winnende goal scoorde. Scott van den Elskamp, Jason Boereboom en Marko van Leeuwen namen de overige Panters-goals voor hun rekening. Voor Eindhoven kwamen ook Kayo van Zoest (2), Joey Beeren en Damian Kluijtmans tot scoren.

Dordrecht – Groningen 4-2
Dordrecht is na een matige start van het seizoen inmiddels opgeklommen naar de middenmoot. In eigen huis werd zondagavond gewonnen van Groningen, dat daarmee de derde nederlaag op rij leed en voor even afhaakt in de strijd op de kopposities. Rodney Kuiper nam beide Groningse doelpunten voor zijn rekening, maar twee goals en een assist van Willy Schut gaven Lions de benodigde marge om de wedstrijd winnend af te sluiten. Steven de Jongh en Valentijn Scheffe wisten doelman Jeff Honebeeke ook te passeren.