Flyers vs herentals 050113

6 januari 201309:24

Flyers heer en meester over Herentals

Friesland Flyers had zaterdag geen kind aan Herentals. Kevin Bruijsten had twee goals en drie assists in een ruime 10-3 zege.

Spannend was het eigenlijk geen moment in het met ruim duizend toeschouwers gevulde Thialf. In de Leeuwarder Courant had coach Chris Eimers de inzet van zijn spelers in de wedstrijd tegen Den Haag bekritiseerd en dat had schijnbaar effect. Flyers greep al vroeg in de wedstrijd het initiatief en gaf dat in de rest van de wedstrijd niet meer uit handen.

De Friese formatie werd daarbij geholpen door een wel erg slordig spelend Herentals. De ploeg van Bill Morgan liet vooral defensief veel gaten vallen, waardoor doelman Kevin van Looveren een moeilijke avond had. Daardoor werd het een heel andere wedstrijd dan het spannende doelpuntenfestijn vol straffen van twee weken eerder. Scheidsrechter De Brabander hoefde slechts tien strafminuten uit te delen in een op fysiek vlak gezapige pot ijshockey.

Het was Michael Nason die van dichtbij na drie minuten spelen de openingstreffer voor zijn rekening nam. Exact een minuut later werd Jerry Pollastrone keurig vrijgespeeld na een vlotte combinatie tussen Kevin Bruijsten en Tony Demelinne. Tenslotte prikte Nason na twaalf minuten spelen de puck in de korte hoek voor een riante 3-0 voorsprong voor Flyers.

Herentals toonde een teken van leven aan het begin van de tweede periode via een vroege goal van Mitch Morgan, maar het vormde geenszins het begin van een comeback. Twee minuten later veranderde Brent Janssen een inzet van Andrew Krelove van richting voor de vierde Friese treffer, terwijl diezelfde Krelove twee minuten later Bruijsten perfect bediende van achter het net.

Tony Demelinne pikte niet veel later ook nog een treffer mee na goed voorbereidend werk van Pollastrone en halverwege de wedstrijd stond de voor Herentals ontluisterende stand van 7-1 op het scorebord. Via een breakaway aan het einde van de periode verzachte Vincent Morgan de score nog een klein beetje.

Via goals van Pollastrone, Jeffrey Martens en voor de derde keer Michael Nason liep Heerenveen in de derde periode uit naar dubbele cijfers, alvorens Matt Crowell met een hard schot liet zien waarom hij tot de beste doelpuntenmakers in de competitie behoort, eindstand 10-3.

Herentals mag zondag in eigen huis tegen Amsterdam aan de slag. Flyers heeft een week rust. Pas volgende week zaterdag staat er weer een wedstrijd op het programma. Het team van Chris Eimers mag dan op bezoek in Amsterdam.