48820328038 a97c02cfd5 c

5 oktober 201909:57

Door Joep Meijsen

Game Day: Eaters, Trappers en Panters op puntenjacht

Twee wedstrijden in de Beker van Nederland vandaag. Tilburg ontvangt vanmiddag Geleen, terwijl Nijmegen op bezoek gaat in Zoetermeer. Daarnaast staat nog de wedstrijd in de Inter Region Cup tussen Luik en Neuwied op het programma en zijn er volop wedstrijden in de Eerste Divisie.

16.45 uur: Tilburg Trappers - Microz Eaters Geleen

Microz Eaters Geleen en Tilburg Trappers gaan op jacht naar de eerste punten van het nieuwe ijshockeyseizoen. Eaters verloor vorige week van Nijmegen en Heerenveen en is dus nog puntloos. Trappers maakte het weliswaar Nijmegen erg lastig vorige week, maar ging uiteindelijk ook onderuit. Dat betekent dat het vanmiddag in Stappegoor een wedstrijd is tussen twee puntloze ploegen.

Vorig seizoen was de ontmoeting in de beker tussen deze twee teams niet bijzonder spannend. Eaters won eind september met liefst 0-10. De terugwedstrijd was al evenmin een thriller met een 11-0 score in het voordeel van Geleen als eindscore. Trappers evenaarde echter vorige week tegen Nijmegen al bijna het hele doelpuntentotaal van vorig jaar in de bekercompetitie. Toen scoorde de ploeg zeven keer in twaalf wedstrijden, nu staat de teller na een ontmoeting al op zes.

Akim Ramoul had vorig weekeinde een goal en twee assists voor Geleen, terwijl Lars van Sloun twee assists oppikte. Vadim Gyesbreghs kwam tot een goal en een assist. Niels Lemans scoorde twee keer tegen Nijmegen. Wesley de Bruijn en Jonas Steeno hadden ieder een goal en een assist. De wedstrijd begint vandaag op het wat ongebruikelijke tijdstip van 16.45 uur.

20.15 uur: Zoetermeer Panters - Select 4-U Nijmegen Devils

Nijmegen Devils won gisteravond in de Inter Region Cup van Herforder EV en mag vanavond alweer aan de bak tegen Zoetermeer. Panters speelde vorige week in Heerenveen en thuis tegen Den Haag en verloor beide ontmoetingen met een gecombineerde score van vijf doelpunten voor en twaalf tegen. De club moet het bovendien doen zonder Indy Bontan, die overstapte naar Utrecht in de Eerste Divisie.

Jay Huisman kent een prima start van het seizoen met drie assists, terwijl Berry Donders en Ferenc Kocsis beiden al twee keer doel troffen. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd tussen Zoetermeer en Nijmegen in een 0-1 zege voor Devils. De maker van die goal, RJ Reed, is echter nit meer van de partij bij Nijmegen, net als Roderick van den Hout die toen voor de assist tekende.

Branden Eden is prima begonnen aan de bekercompetitie met twee goals en vier assists, Raymond van der Schuit en Oliver Pataky scoorden ieder al drie keer en Cas Staps verzamelde twee goals en drie assists. Branden Eden had gisteren in de Inter Region Cup nog eens een goal en drie assists, terwijl Nick de Jong een goal en twee assists op zijn naam bracht.

De wedstrijd tussen de twee teams begint vanavond om 20.15 uur.

Eerste Divisie

Vier wedstrijden vanavond in de Eerste Divisie. Zo ontvangt regerend kampioen Eindhoven in eigen hal Dordrecht Lions, gaat Den Bosch op bezoek in Geleen en ontvangt Leeuwarden Amsterdam. Utrecht speelt zijn eerste thuiswedstrijd in een aantal jaar tegen Zoetermeer Panters. De eerste drie wedstrijden beginnen om 20.00 uur, in Utrecht is het aanvangstijdstip een half uurtje later. Lees hier hoe het openingsweekeinde van de Eerste Divisie verliep >>>

18.45 uur: Luik Bulldogs - Neuwied

Luik en Neuwied debuteren tegen elkaar in de Inter Region Cup. De Canadees Sam Aulie en de Amerikaan Jeff Smith, nee niet de ex-speler van Nijmegen en Den Haag, zijn de imports van Neuwied, dat zijn eerst twee wedstrijden van het seizoen won in de Regionalliga West met een doelsaldo van twaalf doelpunten voor en vier tgen. Neusser EV en Hammer Eisbären waren de tegenstanders vorig weekeinde. Luik won vorige week met ruime cijfers in Mechelen, maar verloor thuis met 0-4 van Herentals. Bryan Kolodziejczyk heeft al vijf assists op zijn naam, terwijl Brian Henry een goal en een assist oppikte.

Delen