2014 0583

23 november 201911:22

Door Joep Meijsen

Game Day: Luik komt op bezoek in Den Haag

In de Game Day de gebruikelijke terugblik op de dag van gisteren met zeges voor Tilburg, Nijmegen en Heerenveen. Verder werpen we een blik over de grens en kijken we vooruit naar de ontmoetingen van vandaag.

Oberliga I

Tilburg Trappers won in eigen huis in de Oberliga Nord met liefst 7-1 van Hannover Scorpions. Mitch Bruijsten en Max Hermens hadden ieder twee goals in de wedstrijd, waarin Tilburg in het tweede deel van het duel de winst naar zich toetrok. Tilburg handhaaft zich hiermee aan de kop van de ranglijs.

Lees hier meer over de wedstrijden van vrijdag >>>

Oberliga II

Elders in de Oberliga Nord won Herne in eigen huis met 2-1 van Hamburg om het gat met Trappers beperkt te houden tot drie punten. Herne scoorde twee keer in de openingsperiode en hield die voorsprong uiteindelijk vast tegen de nummer drie uit de competitie. Larry Suarez boekte met Essen een knappe 3-6 zege uit bij Rostock. Enrico Saccomani en Valentin Pfeifer hadden ieder een goal en een assist. Leipzig won tenslotte thuis met 4-2 van Duisburg.

Oberliga III

Brabants Dagblad meldt dat Ian Meierdres werd verkozen tot Man of the Match in het duel tegen Scorpions en dat dit reden is voor zorg, zelfs na de uiteindelijke 7-1 zege. 'Als we zoveel kansen weggeven tegen een ploeg als Herner, dan schieten die er wel vijf of zes in. En dan mĂłeten wij er wel zeven maken om nog te winnen. Of dat dan lukt, is maar de vraag', zo wordt Meierdres geciteerd in de krant

Oberliga IV

Fotograaf Arie Leeuwesteijn was weer aanwezig bij de wedstrijd en leverde de onderstaande fotoreportage.

Beneliga I

Nijmegen Devils haalde vrijdagavond voor de tweede keer dit seizoen de dubbele cijfers tegen Tilburg Trappers. Branden Eden had drie goals en twee assists in het duel, dat ervoor zorgt dat Nijmegen nu op de tweede plaats van de ranglijst staat met 7 uit 4. De meeste ploegen hebben echter minder wedstrijden gespeeld dan Devils. De langere tijd geblesseerde Boris van Bergen maakte zijn rentree.

Lees hier meer over de duels van vrijdag >>>

Beneliga II

Fotograaf Paul Nicolaassen van IJshockeyfoto.nl was bij het duel tussen de twee clubs aanwezig en maakte de onderstaande fotoreportage.

Inter Region Cup

Trevor Hunt en Ronald Wurm scoorde ieder twee keer in de zege van Heerenveen op Diez Rockets in de Inter Region Cup. Het was de tweede zege in drie wedstrijden voor Heerenveen in deze cupcompetitie.

Eerste Divisie I

Amsterdam boekte vrijdagavond in de enige ontmoeting op het programma in de Eerste Divisie een ruime 4-12 overwinning op Zoetermeer Panters. James Mercer scoorde drie keer voor de hoofdstedelijke formatie.

Buitenlandse Zaken

In de rubriek Buitenlandse zaken een mooie overwinning voor wat nu vier Nederlandse vrouwen bij dezelfde Zweedse topclub zijn, verder was er winst voor Nardo Nagtzaam. Mike Dalhuisen en Guus van Nes verloren hun wedstrijden.

Lees er uitgebreid over in onze rubriek Buitenlandse Zaken >>>

20.00 uur: Cairox Hijs Hokij Den Haag - Luik Bulldogs

Den Haag gaat vanavond in eigen stadion op jacht naar de derde zege in de lopende Beneliga-campagne tegen Luik dat in zijn eerste twee wedstrijden twee punten haalde. Den Haag won vorige week in Nijmegen en won eerder van Tilburg. Tegen de vorige Belgische bezoeker in de Uithof, Herentals, werd met 3-5 verloren. Luik won in overtime Geleen en verloor in eigen huis van Heerenveen.

Vorig jaar kwamen de teams elkaar eerst in Luik tegen. Toen wonnen de Franstalige Belgen met 6-1. Thomas Cheyne Matheson, Kay Gielen en Bryan Henry hadden toen allen een goals en een assist. In Den Haag werd het een doelpuntenfestijn dat uiteindelijk met 7-4 werd gewonnen door Den Haag. Raymond van der Schuit scoorde toen het winnende doelpunt.

Jesse Gabrielle lijkt vooralsnog een prima aanwinst voor Den Haag. Hij heeft in drie wedstrijden al vier goals en vijf assists. Bij Luik is Jessyko Bernard de topscorer in de Beneliga met in twee wedstrijden drie goals en een assist. De wedstrijd staat onder leiding van Pascal Keus, met Jeroen van den Berg en Nick Verbruggen op de lijnen.

20.00 uur: Leuven Chiefs - Microz Eaters Limburg-Geleen

Geleen speelt vanavond uit in Leuven zijn derde wedstrijd in de lopende Beneliga-campagne. Uit de eerste twee wedstrijden haalde de club slechts Ă©Ă©n punt, het overtime-verlies tegen Luik. Vorige week ging de club na een roerige periode met liefst 6-0 onderuit in Zoetermeer, maar herstelde zich een dag later met een zege in de Inter Region Cup.

Leuven won in eigen huis in overtime van Nijmegen Devils en heeft een zege op Antwerpen op het CV staan. Daarmee is de club op dit moment de nummer vier in de competitie. Vorig jaar won Geleen in eigen huis met 6-2 en werd de uitwedstrijd met 3-6 gewonnen door de ploeg uit het Nederlandse deel van Limburg. Adam Logozzo had twee goals en een assist in de wedstrijd. Voor Eaters had Jord Smit twee goals.

Hub van Grinsven hanteert de fluit, Marine Dinant en Chris van Grinsven zijn de linesmen.

20.30 uur: Antwerp Phantoms - Unis Flyers Heerenveen

Antwerpen pakte vorige week in Tilburg de eerste punten van de lopende campagne, maar treft vanavond op de nog ongeslagen koploper Heerenveen. Flyers won gisteravond in eigen huis al in de Inter Region Cup en verloor ĂĽberhaupt pas Ă©Ă©n wedstrijd dit seizoen. Antwerpen maakt een wat minder sterk seizoen door en verloor eerder in deze campagne met 7-2 van Leuven.

Vorig jaar won Heerenveen in eigen huis met 10-2 van de Antwerpenaren, de terugwedstrijd eindigde zelfs in een 1-19 zege voor de Friezen. Trevor Petersen is met 14 punten in vier wedstrijden de huidige topscorer in de Beneleague. Juha Kiiholma verzamelde al elf punten, terwijl Trevor Hunt en Adam Bezak op tien punten zitten. Bij Antwerpen is Riku Koskinen zeer succesvol met al zes doelpunten in twee wedstrijden.

Jeffrey den Ridder is de scheidsrechter van dienst, met Maarten van den Acker en Rob Sels op de lijnen.

19.45 uur: Mechelen Golden Sharks - Era Renomar Hyc Herentals

De laatste periode staat veel in het teken van het inzamelen van geld voor het kindje van Preston Shupe, Winnie. Ook op deze site roepen we iedereen van harte op om een donatie te maken. Via mail kan dit worden gemeld aan saskia.laenen@hyc.be. Het rekeningnummer voor donaties is BE65 1431 1007 5196. Ondertussen gaat het seizoen ook gewoon verder en staat er voor Hyc een uitwedstrijd in Mechelen op het programma.

Die ploeg speelde vorige week pas zijn eerste wedstrijd in de Beneliga en ging in eigen huis met liefst 0-7 onderuit tegen Nijmegen. Herentals won uit in Den Haag, maar kreeg in eigen huis een verliespartij te verwerken tegen Heerenveen. Filip Kalse is de scheidsrechter, Arnaud Uyttebroeck en Thibo Christiaens zijn de linesmen.

Eerste Divisie II

Een bijzonder druk programma vanavond ook in de Eerste Divisie. Zo ontvangt Breda vanmiddag om 16.45 uur Den Bosch. Die wedstrijd wordt in Tilburg gespeeld. Geleen ontvangt het Eerste Divisie-team van Trappers, in Eindhoven is er de kraker tussen Eindhoven en Nijmegen, terwijl Leeuwarden in eigen huis de noordelijke derby tegen Groningen speelt. Die drie wedstrijden beginnen allemaal om 20.00 uur. Een kwartier later is de eerste face-off van het duel tussen Dordrecht en Den Haag, terwijl om half negen de ontmoeting tussen Utrecht en Heerenveen begint.

Delen