2010 0304

26 oktober 201909:12

Door Joep Meijsen

Game Day: Opnieuw Flyers tegen Devils

In de Game Day van vanmorgen blikken we terug op de speeldag van gisteren, kijken naar Nederlanders in het buitenland en blikken we vooruit op de wedstrijden van vandaag in de Beker van Nederland met de wedstrijden tussen Heerenveen en Nijmegen en Geleen tegen Tilburg. Verder een vol programma in de Eerste Divisie.

Gisteren

Tilburg won in de Oberliga Nord zijn wedstrijd in Leipzig met 6-9 en staat nu op de tweede plaats in de competitie. Mitch Bruijsten had drie goals en een assist, Danny Stempher een goal en vier assists. Koploper Herne won thuis met 6-3 bij Rostock en handhaaft daarmee de marge van twee punten met Trappers. Hannover Scorpions verloor uit bij Saale Bulls Halle en staat nu drie punten achter Tilburg op de derde plaats. Larry Suarez en de Essen Moskitos wonnen in eigen huis met 5-4 van Krefeld en staan nu in de middenmoot. Trappers ontvangt zondagmiddag Hamburg Crocodiles in eigen stadion. De club uit de havenstad won vrijdag met 5-1 van hekkensluiter Erfurt.

Gisteren II

Twee wedstrijden in de Beker van Nederland. Heerenveen gaf een vroege voorsprong in Nijmegen niet meer uit handen en won met 2-5. Den Haag pakte na een vroege achterstand uiteindelijk een 4-1 zege thuis tegen Zoetermeer. Flyers blijft hierdoor riant koploper in de bekercompetitie, terwijl Den Haag zijn tweede plaats verstevigde met vijf punten voorsprong op Nijmegen en zeven op Geleen. Panters blijft op vijf punten van de vierde plaats staan die recht zou geven op toegang tot de halve finales van de beker. Tilburg is nog puntloos.

Klik hier voor de wedstrijdverslagen van vrijdagavond >>>

Foto's: Paul Nicolaassen (www.ijshockeyfoto.nl)

Buitenlandse Zaken

Het was geen geweldige vrijdagavond voor Nederlanders in het buitenland. Daniel Sprong verloor met San Diego van Ontario, Mike Dalhuisen ging met Dukla Michalovce in overtime onderuit tege Miskolc, Nardo Nagtzaam verloor met Peiting van Riessersee en Steve Mason werd met Winterthur van het ijs geveegd door Thurgau. Wel was er winst voor de vrouwen van SDE met belangrijke Nederlandse inbreng.

Klik hier voor de zaterdageditie van Buitenlandse Zaken >>>

Eerste Divisie

In de Eerste Divisie stond gisteravond één wedstrijd op het programma. Tilburg Trappers won thuis met 5-1 van Utrecht. Jayson Bruurs scoorde twee keer voor de Tilburgse formatie.

20.00 uur: Unis Flyers Heerenveen - Select 4-U Nijmegen Devils

In Noord-Amerika noemen ze het een home-and-home als twee ploegen elkaar twee dagen achter elkaar ontmoeten in elkaars stadion. Dat is nu het geval met Heerenveen en Nijmegen die elkaar zaterdagavond om 20.00 uur tegenkomen in Thialf. Gisteravond werd het in Nijmegen 2-5 in het voordeel van Heerenveen. Devils krijgt zo'n 21 uur na het laatste fluitsignaal alweer kans op revanche.

Op de website van Nijmegen Devils keek aanvaller Wessel Copier eerder deze week naar de competitiestart van zijn team. 'Van die 7 jaar dat ik hier nu speel, hebben we dit seizoen de beste spelers. De beste spelers , maar als team kunnen en moeten we nog groeien. Het is nog vroeg in het seizoen, we hoeven nu nog niet op onze top te zijn', zo liet de forward optekenen.

Op de site van Flyers legde coach Mike Nason uit hoe hij Nijmegen gaat bestrijden. 'We moeten veel in hun zone komen en daar het spel maken. We moeten niet in een op-en-neer wedstrijd terecht komen, want daar ligt hun sterkte. Wij willen spelen met structuur en zorgvuldigheid. Daarnaast moeten we in beweging blijven en onze goede fysieke conditie gebruiken.'

De wedstrijd is weer live te zien via VPN TV >>>

20.30 uur: Microz Eaters Geleen - Tilburg Trappers

Geleen Eaters zal het oog hebben op de derde plaats van de ranglijst van de Beker van Nederland. Nijmegen heeft de lastige uitwedstrijd tegen het nog ongeslagen Heerenveen en in eigen stadion komt Eaters het nog puntloze Tilburg Trappers tegen. Geleen ging vorige week zelf met 5-2 onderuit in Thialf, maar herstelde zich in eigen stadion door het gevaarlijke Diez-Limburg in de Inter Region Cup met een 6-5 nederlaag terug de grens over te sturen.

Tilburg op zijn beurt speelde zes wedstrijden in de Beker van Nederland-competitie en verloor deze tot nu toe allemaal. Het begin was bemoedigend met een krappe 6-7 nederlaag tegen Nijmegen, maar sindsdien haalden alle tegenstanders de dubbele cijfers en kwam de ploeg zelf nog maar vijf keer tot scoren. Ook de eerste ontmoeting tussen de twee teams dit seizoen eindigde in een ruime nederlaag voor Trappers, 0-10.

Bij Eaters is Nick Verschuren de topscorer met vijf goals en zes assists in zeven wedstrijden, terwijl Marco Postma al tien assists verzamelde. Niels Lemans scoorde al vier keer voor het Beneliga-team van Tilburg.

Eerste Divisie

In de Eerste Divisie zoals gebruikelijk weer een ruim programma. Zo ontvangt Heerenveen vanmiddag om 16.30 uur in eigen huis al de Yeti's uit Breda en een paar uur later (20.00 uur) staat de topper tussen Eindhoven en Amsterdam op het programma. Beide ploegen zijn nog ongeslagen en zeker is dat die status voor één team gaat eindigen. Den Bosch ontvangt om 20.15 uur Den Haag in de zoektocht naar het eerste punt van het seizoen en Groningen ontvangt in eigen stadion Dordrecht Lions.

Delen