5a9730841588d image

21 juni 201820:15

Door Joep Meijsen

Geleen trekt Canadees Matt Beer aan

Microz Eaters Geleen heeft de 28-jarige Canadese aanvaller Matt Beer aangetrokken. De forward uit Ontario speelde afgelopen seizoen voornamelijk voor de Roanoke Rail Yard Dawgs in de lagere profliga SPHL.

Beer was in 34 wedstrijden daar goed voor dertien goals en elf assist. Daarnaast kwam hij afgelopen seizoen nog uit voor twee teams in de Federal Hockey League. Beer is prof sinds 2015 en was daarvoor actief op lager profniveau in Canada en voor Morrisville State College op NCAA III-niveau. Daarmee heeft Eaters zijn tweede import vastgelegd voor het komende seizoen. Eerder werd Yan Turcotte al gecontracteerd.

'Het moge duidelijk zijn dat de huidige technische staf bij de selectie van haar imports voor het komende seizoen niet over één nacht ijs gegaan zijn. Matt is een sterke en een ervaren allround speler, die zowel op de center als right wing uit de voeten kan. Hij leest het spel, met een goed en snel schot waarmee hij de “soft“ spots bij de goalie weet te vinden', zo omschrijft Geleen de nieuwe aanwinst.

Beer gaat bij Eaters spelen met nummer negentig. De Limburgse regerende winnaar van de Ron Bertelingschaal maakte gisteren al bekend dat negen spelers van vorig jaar ook komend seizoen deel uitmaken van de selectie. Beer is de eerste Canadese import in het team van Eaters sinds Adam Hartley in het seizoen 2014-15. Die was ook afkomstig uit de SPHL.

Delen