Hyc vercammen close 1011

18 december 201122:29

Herentals verrast Kemphanen

Herentals zorgde voor de grootste verrassing van de zondagavond. In eigen huis won Herentals met 6-2 van Eindhoven Kemphanen. Eaters Geleen en Hijs den Haag wisten wel te winnen van hun Belgische opponenten.

Herentals - Eindhoven

Herentals verwelkomde weer een aantal geblesseerde en zieke spelers terug in de opstelling, waaronder de sterke goalie Tomas Pek. Met de teruggekeerde krachten verraste Herentals het Eindhoven van coach Tommie Hartogs. Eindhoven overklaste een avond eerder nog Friesland Flyers.

De thuisploeg profiteerde in de eerste periode optimaal van twee straffen tegen Eindhoven. Eindhoven zag eerst Nick de Jong richting strafbank, twintig seconden later kreeg de Jong gezelschap van Casey Vanschagen. Tyler Melancon wist met de twee Kemphanen in de strafbank de score te openen. Met alleen Vanschagen nog in de strafbank, was het weer Melancon die de voorsprong verdubbelde: 2-0.

Halverwege de tweede periode werd het nog erger voor Eindhoven. Vincent Morgan maakte op aangeven van broer Mitch er shorthanded 3-0 van. Daarmee scoorde Vincent Morgan zijn zestiende doelpunt van het seizoen. Na bijna 36 minuten spelen kwam Eindhoven eindelijk op het scorebord via Bob Teunissen. Een eventuele comeback zat er niet in. Anderhalve minuut later zorgde Ben Vercammen weer voor een marge van drie goals.

Na achttien seconden in de derde periode wist Kevin Bruijsten de spanning weer terug te brengen. Bruijsten noteerde de 4-2 met zijn zeventiende treffer in dienst van Kemphanen. Wederom werd een mogelijke Eindhovense comeback voorkomen door Herentals. In de 45e minuut wist Barry Horman de puck achter Kyle Moir te werken: 5-2. Na de treffer van Horman liep Eindhoven vooral tegen veel straffen aan. Het slotakkoord was voor Mitch Morgan die in de slotfase de tweede shorthanded goal voor Herentals scoorde.

Eindhoven zakt door de nederlaag naar de vijfde plek. Herentals steeg door de tweede overwinning in de North Sea Cup naar de zesde plek.

Geleen - Leuven

Vier dagen na de uitschakeling in de halve finale van de beker, pikte Geleen de draad weer op. In Glanerbrook kwam Leuven Chiefs op bezoek. Geleen kwam tegen de nummer laatst van de ranglijst moeizaam op gang. Pas halverwege de eerste periode opende Jeffrey Mens de score. Voor Mens was het alweer zijn twaalfde doelpunt van het seizoen. Leuven kwam echter verrassend op gelijke hoogte. Na bijna zeventien minuten scoorde Dries Steijnen op aangeven van David Nörstrom de 1-1. Geleen wist ondanks vier powerplays niet te scoren.

In de tweede periode kwam de powerplay van Geleen wel op gang. Ian McDonald scoorde twee powerplaygoals en gaf zijn ploeg daarmee een 3-1 voorsprong na veertig minuten.

Aan het begin van de slotperiode besliste Matthew Glasser de wedstrijd door al na een minuut de 4-1 te scoren. Dries Steijnen scoorde drie minuten voor tijd de 4-2 voor Leuven en zijn tweede van de avond. Steijnen verdubbelde daarmee zijn seizoensaantal. Coach Jos Lejeune haalde twee minuten voor tijd goalie Bjorn Steijlen naar de kant voor een extra veldspeler. Dat mocht niet baten want al snel profiteerde Ian McDonald. De Canadees voltooide daarmee zijn hattrick.

Geleen bleef door de overwinning ongeslagen na vier wedstrijden in de North Sea Cup. Leuven Chiefs blijft met één punt onderaan de ranglijst.

Turnhout - Den Haag

Den Haag kende weinig moeite met Turnhout White Caps. Na iets meer dan twee minuten stond Den Haag al op een 0-2 voorsprong. Matt Korthuis en TJ Caig waren de Haagse doelpuntenmakers. De eerste periode werd opgeschrikt door een ernstige blessure voor White Cap Bram Bruyninckx.De 24-jarige aanvaller moest op een brancard het ijs verlaten en is meteen doorgestuurd naar het ziekenhuis. Details over de blessure waren op het moment van dit schrijven nog niet bekend.

In de tweede periode liep Den Haag verder weg van White Caps. Alexander Selivanov, James Easter, Matt Korthuis en Alan van Bentem zorgden voor een ruime 0-6 voorsprong. In de laatste minuut van de periode verpeste Peter Bartek een mogelijke shutout voor de Haagse goalie Fabian Schotel.

Diezelfde Bartek was halverwege de derde periode weer trefzeker. Uiteindelijk wist Den Haag nog tweemaal te scoren. Alan van Bentem en Jordy van Oorschot zorgden voor de 2-8 eindstand.
Den Haag staat door de 8-2 zege weer op de eerste plaats. Nummer twee Geleen heeft drie punten minder maar nog wel twee wedstrijden tegoed. Turnhout zakte een plekje en staat nu met drie punten op de achtste plek.