Flyers vs hys 241112

24 november 201223:37

Door Remco

Hijs wint topper in Friesland

Hijs den Haag wist de goede vorm van de laatste weken vast te houden. In Heerenveen won Den Haag de topper tegen Friesland Flyers met 1-3. In de kelder van de eredivisie boekte Herentals een overwinning tegen Amsterdam G’s.

Friesland Flyers – Hijs den Haag

Thialf was volgelopen voor de strijd tussen de nummers Ă©Ă©n en drie van de ranglijst. Maar liefst 2000 toeschouwers waren naar Thialf gekomen, om te zien hoe Flyers zich zou herstellen van de uitschakeling in de beker. Den Haag kwam met veel vertrouwen richting Heerenveen, na het bereiken van de halve finale van de beker en de ruime overwinningen tegen Geleen en Eindhoven.

Den Haag trad nog aan zonder de recente aanwinst Jamie Visser. De thuisploeg begon het beste aan de wedstrijd waarbij Sander Dijkstra al snel twee kansen kreeg. Daarna kwam Den Haag beter in de wedstrijd. Na een kwartier spelen bracht Levi Houkes met zijn zevende doelpunt Den Haag op een 0-1 voorsprong.

In de tweede periode was Flyers eenmaal dichtbij de gelijkmaker, maar Sander Dijkstra trof de paal. Even later sloeg Den Haag tweemaal toe. Eerst was het Raphael Joly die scoorde met een wraparound en een minuut later breidde Ronald Wurm de score uit naar 0-3.

Flyers kwam in de tweede periode nog wel terug tot 1-3 via een voormalige speler van Hijs. Tony Demelinne verlengde een schot van Andrew Krelove en klopte daarmee Tomas Pek.

In de derde periode kwam de voorsprong van Den Haag niet meer in gevaar en bleef de 1-3 stand op het scorebord staan. Door de verdiende overwinning staat Den Haag nog steviger op de eerste plek. De Hagenezen hebben nu 31 punten uit 12 wedstrijden. Friesland Flyers blijft op de derde plaats staan met 25 punten uit 11 wedstrijden. Morgen gaat Flyers op bezoek in Herentals om het gat met Den Haag te verkleinen tot drie punten.

Amsterdam G’s – HYC Herentals

Amsterdam ging tegen Herentals op zoek naar de eerste zege van het seizoen in de eredivisie. In de eerste periode bleken de teams aan elkaar gewaagd. Herentals kwam tot tweemaal toe op voorsprong via Matt Crowell en Ben Vercammen. Amsterdam wist echter de periode met een gelijke stand te beëindigen door goals van Calvin Pohlman en Joey Oosterveld.

De Belgische kampioen nam in de tweede periode afstand van Amsterdam. Via doelpunten van Kevin Undershute, Matt Crowell en Tyler Melancon nam Herentals een ruime 2-5 voorsprong. Die marge zou de equipe van coach Bill Morgan niet meer weggeven. Acht minuten voor tijd bezegelde Vincent Morgan het lot van Amsterdam door de 2-6 te scoren.

Amsterdam verkleinde de achterstand nog door treffers van John Versteeg en Donny van Musscher. Voor de 20-jarige aanvaller was het zijn eerste doelpunt van het seizoen. Het slotakkoord was toch voor Herentals. Via een empty netter bepaalde Matt Crowell met zijn derde doelpunt van de avond de eindstand op 4-7.

Herentals neemt door de overwinning verder afstand van Amsterdam. Met 10 punten heeft Herentals nog maar 2 punten achterstand op Eindhoven Kemphanen. Amsterdam blijft ook na twaalf wedstrijden puntloos op de laatste plaats.