Eaters 2013 teddybears

22 december 201322:36

Door Remco

Lions wint ook in Limburg

Dordrecht Lions kende een bijzonder succesvol weekend. Na de winst op Den Haag won Lions op zondagavond met 3-6 in en tegen Geleen. De wedstrijd stond in het teken van de Teddy Bear Toss.

De Teddy Bear Toss begint een geweldige traditie te worden in Nederland. Net als in voorgaande jaren, organiseerde Geleen deze speciale avond weer opnieuw. Bij de actie hoorde onder andere een veiling van de speciale wedstrijdshirts van vanavond. De opbrengst hiervan ging naar twee stichtingen: Lob’Star en Scarabee Health Foundation. Lob’Star zet zich in voor kinderen met kanker. Scarabee Health Foundation heeft als doel de behandeling van slachtoffers met littekens mogelijk te maken, wier behandeling niet of gedeeltelijk door de verzekering vergoed wordt.

Maar het hoogtepunt was natuurlijk het gooien van de teddyberen. In totaal werden er maar liefst 2532 beren op het ijs gegooid. Nieuw gekochte beren (opbrengst was voor KiKa) gaan naar drie regionale ziekenhuizen en de gebruikte beren gaan naar de Grabbelton in Geleen.

Traditioneel is het eerste doelpunt van de thuisploeg het signaal om de beren te gooien. Die treffer viel ditmaal na 33 minuten. Luca Heutmekers was verantwoordelijk voor het feest. Op dat moment stond Dordrecht echter al met 0-3 voor. Dion van ’t Hof opende de score al na vijf minuten op de eerste powerplay van de avond. Clinton Pettapiece zorgde met twee treffers in de tweede periode voor de 0-3. Pettapiece was ook betrokken bij de 1-4 aan het einde van de periode. Hij gaf de assist op doelpuntenmaker Erik Vos.

Bryan Kolodziejczyk bracht heel even de spanning terug aan het begin van de derde periode door de 2-4 te scoren. Dichterbij zou Geleen echter niet komen en won Dordrecht uiteindelijk met 3-6. Don Nichols en Dave van Mol zorgden met een vechtpartij voor het slotakkoord op deze verder vredelievende avond.