AL TIL LIN 20190303 114

16 maart 201908:36

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Bij play-offs horen verrassingen

In deze Morning Skate kijken we in tekst, quotes en foto's terug naar de wedstrijden van Tilburg en Heerenveen in hun play-offs, kijken we over de grens bij Mike Dalhuisen en Steve Mason en hebben we wat mooie goals uit de NHL van vannacht.

Tilburg Trappers...

verspeelde vrijdagavond in een bomvol Stappegoor een 2-0 voorsprong tegen Lindau Islanders en ging uiteindelijk in overtime onderuit. Daarmee staat Trappers ineens met 0-1 achter in de best-of-five tegen de nummer acht van de Oberliga SĂĽd. Andreas Farny scoorde het winnende doelpunt. Lees hier het wedstrijdverslag >>>

Trappers had wel..

veel meer schoten op doel dan Lindau, 55 tegen 31. Dat zegt volgens aanvaller Nardo Nagtzaam echter niet alles. 'We moeten niet schieten op te schieten. Er zaten te weinig kwaliteitsschoten tussen. We hadden meer geduld moeten hebben. Wachten tot we iemand voor het doel hebben. Zoals bij onze tweede goal, een intikker', vertelt hij in Brabants Dagblad.

Nagtzaam geeft echter...

ook alle krediet aan de tegenstander voor het uit het vuur slepen van de overwinning. 'Zij spelen super verdedigend. Dat is nou eenmaal hun plan en daar hebben ze vandaag maximaal profijt uit getrokken. Dat kan een keer gebeuren. Wij moeten zorgen dat het geen twee en zeker geen drie keer mogelijk is', aldus de in Nijmegen geboren forward van Trappers in de krant.

Fotograaf Arie Leeuwesteijn...

was bij de wedstrijd vrijdagavond en maakte onderstaande fotoreportage.

Trappers speelt zondagavond..

het tweede duel in de serie tegen Lindau Islanders. Die wedstrijd begint om 18.00 uur.

Unis Flyers Heerenveen..

is de best-of-three tegen Luik Bulldogs begonnen met een 4-2 overwinning in eigen huis. Ronald Wurm scoorde twee keer namens Flyers dat nu genoeg heeft aan nog Ă©Ă©n overwinning om opnieuw de finale om het kampioenschap in de Beneliga te bereiken. Lees hier een wedstrijdverslag >>>

Fotograaf Pieter Jord Hovenga..

maakte onderstaande fotoreportage van de wedstrijd van vrijdagavond.

Leeuwarder Courant...

schrijft in het wedstrijdverslag vandaag dat het lopende seizoen voor spelers als Tony Demelinne, Brent Janssen, Sjoerd Idzenga en Marco Postma mogelijk het laatste is. Volgens bestuurslid technische zaken Tommy Speel is er echter nog niet veel duidelijk. Wel werkt de club al aan de selectie voor volgend seizoen, waarbij er contacten zijn met spelers. Heel makkelijk is dat echter niet. 'Doordat er slechts twee importspelers per team gecontracteerd mogen worden, worden de goede Nederlandse jongens erg duur', zo wordt Speel geciteerd.

Luik en Heerenveen..

staan komende zondag weer tegenover elkaar. Dan wordt de wedstrijd in Luik gespeeld. De eerste face-off staat op het programma voor 18.45 uur.

Vanavond..

begint de serie tussen Herentals en Geleen. Klik hier voor een voorbeschouwing >>>

Ook begint vanavond..

de finaleserie in de Eerste Divisie. GIJS Groningen en Eindhoven Kemphanen staan tegenover elkaar in de eerste wedstrijd van de best-of-three. Lees er hier meer over >>>

Mike Dalhuisen en...

de Roten Teufel uit Bad Nauheim zijn de play-offs tegen Ravensburg Towerstars in de DEL2 met een 3-2 nederlaag begonnen. Bad Nauheim kwam vroeg in de wedstrijd op een 2-0 voorsprong, maar liep tegen te veel straffen op en zag de tegenstander terugkomen. Voor 3251 toeschouwers had Dalhuisen een assist op de eerste goal van Ravensburg. De best-of-seven gaat nu richting Bad Nauheim. Het tweede duel staat op het programma voor zondagavond 18.30 uur.

Steve Mason en de...

Rapperswil-Jona Lakers zijn in Zwitersland begonnen aan de zogenoemde plazierungsrunde. Hierin spelen de onderste vier ploegen van de ranglijst een onderlinge competitie richting de zogenoemde play-outs waar wordt bepaald welke ploegen volgend jaar nog op het hoogste niveau spelen. Rapperswil-Jona is de nummer laatst in die competitie.

De eerste twee wedstrijden..

liepen goed voor Rapperswil-Jona. In midweek werd met met 1-3 gewonnen in Davos en de thuiswedstrijd tegen ZSC Lions in midweek werd met slechts 2-3 verloren. Vanavond is Fribourg-Gottéron de tegenstander van Steve Mason en de Lakers.

Elias Petterson..

van de Vancouver Canucks scoorde vannacht een mooi penaltyshot tegen de New Jersey Devils. De Devils zouden echter uiteindelijk de serie winnen en dus het bonuspunt binnenslepen.

De Toronto Maple Leafs..

hadden de grootste moeite met de Philadelphia Flyers. Uiteindelijk scoorde ploeg vijf doelpunten op rij om uiteindelijk met 7-6 te winnen. Met zijn 34e goal van het seizoen scoorde Auston Matthews de winnende treffer. De Maple Leafs speelden in unieke shirts om het verleden als de St. Pats te eren.

Matthew Tkachuk had..

liefst vijf punten voor de Calgary Flames in de 5-1 overwinning tegen de New York Rangers. Hij scoorde tevens zijn 31e en 32e goal. Daarmee was het zijn succesvolste wedstrijd tot nu toe in de NHL