Amsterdam Tigers Antwerpen Phantoms Den Bosch Red Eagles Eindhoven Kemphanen Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Morning Skate: lokale helden, schilders en een gedoofde vlam

Morning Skate: lokale helden, schilders en een gedoofde vlam

Het blijven drukke dagen in het ijshockey. Vanavond komt Oranje voor de tweede keer in actie tegen Japan, Tilburg telt af naar het begin van de serie tegen Bad Tölz en in de play-offs in de NHL viel de eerste beslissing in de eerste ronde. Veel plezier met deze Morning Skate.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Oranje onderuit

Het was gisteren een prima oefenwedstrijd van Nederland tegen Japan, ondanks de uiteindelijke 2-4 nederlaag. Leuk voor de enige international uit Dordrecht van dit moment, Guus van Nes, dat hij in de met ruim zeshonderd toeschouwers goedgevulde Dordtse ijshal tot twee doelpunten kwam.

Lees hier nog het korte wedstrijdverslag van gisternacht >>>

Veel nieuwe gezichten...

op de teamfoto van Oranje zoals die gisteren werd gemaakt in de speciaal voor de oefenwedstrijden geproduceerde shirts. Straks in Belfast wordt natuurlijk nog de officiële foto gemaakt, maar de plaat van gisteravond van fotograaf Marco Spelten (www.actiefotografie.nl) wil ik jullie natuurlijk niet onthouden.

Oranje_teamfoto Dordrecht KPN Sportfonds jersey_2017.jpg

Vanavond speelt...

Oranje de tweede en direct ook laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het WK in Belfast. Om 20.00 uur is de eerste face-off vanuit Stappegoor in Tilburg. Koop hier nog kaarten voor de wedstrijd. Ook vanavond is er een live-stream van de wedstrijd, met Dennis ten Bokkel en Ron Berteling als de commentatoren. Dat is alleen al een reden om te kijken.

Brabants Dagblad...

had gisteren een mooi dubbelportret van Mitch Bruijsten en Levi Houkes. Beide spelers uit Nijmegen die furore maken in het shirt van Tilburg Trappers. Het duo speelt echter niet alleen samen ijshockey, maar werken ook nog samen bij het schildersbedrijf van Houkes. 'We zijn de laatste weken achttien uur per dag samen. Maar ik ben 'm nog niet beu hoor. Op Mitch kan ik gewoon niet boos worden. En hij schiet er af en toe nog wel eens eentje in, dat scheelt ook', zo wordt Houkes geciteerd. De twee spelers wonen ook nog eens vlakbij elkaar in Malden. 'Ach, we zijn het gewend. Op een normale dag zijn we 's ochtends om 6 uur bij elkaar. Dan gaan we aan het werk, 's avonds naar Tilburg voor de training. En de volgende dag weer opnieuw', aldus Bruijsten in het verhaal.

Bad Tölz is...

vrijdag de tegenstander van Tilburg in de finale om het kampioenschap in de Oberliga. Aangezien Tilburg niet kan promoveren, ziet het ernaar uit dat de Tölzer Löwen na acht jaar terugkeren op het tweede niveau in Duitsland. 'Nooit meer Oberliga. Wij promoveren en jullie blijven hier', scandeerde het publiek van Bad Tölz tegen de fans van Sonthofen. Maar eerst nog de finale. 'We zijn nog niet klaar. We spelen de finale tegen Tilburg Trappers. Dat is een droom voor ons', zegt coach Axel Kammerer in de Münchner Merkur. De verliezende coach Heiko Vogler van Sonthofen geeft nog aan waar de kracht van Bad Tölz ligt. 'Ze spelen altijd met vier lijnen, dat maakt uiteindelijk het verschil.'

De eerste serie in de NHL-play-offs...

Is beslist. De Ducks uit Anaheim wonnen ook het vierde duel tegen de Calgary Flames en hebben zich daarmee geplaatst voor de volgende ronde. Patrick Eaves, Nate Thompson en Ryan Getzlaf scoorden de goals en John Gibbons maakte 36 saves in de 3-1 overwinning. 

Het lot van een...

sweep bleef de Minnesota Wild bespaard. De ploeg van coach Bruce Boudreau won het vierde duel tegen de St. Louis Blues met 2-0. Devan Dubnyk maakte 28 saves voor de shutout. Zaterdag wordt het vijfde duel gespeeld in de serie. 

De Ottawa Senators...

hebben een 3-1 voorsprong genomen in hun serie tegen de Boston Bruins. Bobby Ryan scoorde vroeg in de derde periode het beslissende doelpunt in de 1-0 overwinning. Craig Anderson had 22 saves voor zijn vierde shutout in een play-offwedstrijd in de NHL.

De serie tussen de Maple Leafs..

en de Washington Capitals is weer gelijk, 2-2. De Capitals profiteerden van twee goals van TJ Oshie in een 5-4 overwinning in het Air Canada Center in Toronto. Vrijdag gaan de ploegen het opnieuw proberen, dan weer in Washington. 

He can't stop a beach ball..

wordt soms gezegd over een goalie die geen puck kan tegenhouden. In de wedstrijd tussen de Bruins en de Senators kwam er een strandbal op het ijs terecht en de scheidsrechter loste dat vakkundig op. 

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum